Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Március 23. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elérték a szankciók az átlag oroszokat is

Elérték a szankciók az átlag oroszokat is

Több százezer orosz nem tud Visa bankkártyával fizetni az amerikai szankciók miatt. A bankok szerint azonban az amerikai intézkedések nincsenek hatással a pénzügyi stabilitásra, sőt, Putyin bejelentette, számlát nyit az érintett Rossija orosz bankban.

A Rossija és más orosz bankok ügyfelei péntektől nem tudnak fizetni a Visa bankkártyáikkal, a Mastercard és a Visa ugyanis megszűntette szolgáltatásait ezen bankok részére. Hasonló kellemetlenséget tapasztalt több százezer orosz.

'Ha szükséges, megfelelő intézkedéseket fogunk hozni, hogy támogassuk a hitelintézetet' - közölte a Központi Bank.

Barack Obama, amerikai elnök még csütörtökön jelentette be, hogy további 20 orosz vezetőt súlytanak majd szankciókkal, köztük a Rossija bank vezetőjét, a krími Jurij Kovaľčukot, és a Rotenberg testvéreket, akik a szocsi téli olimpiával és a gázvezetékekkel hozhatóak összefüggésbe.

A Rossija bankot, amely a 15. legnagyobb intézet Oroszországban, az amerikaiak a magas beosztású orosz vezetők személyes hitelintézeteként említik. Putyin a Központi Banknak közben elrendelte, hogy segítse a Rossija ügyfeleit. Azt tagadta, hogy neki is lenne számlája az intézetben, de ahogy az AP hírügynökségnek mondta, most majd nyit egyet, és oda fogja átirányítani a fizetését is.

A Visa és a Mastercard hasonló intézkedéseket tervez az SMP orosz bank esetében is, aminek Putyin gyerekkori barátai, a Rotenberg testvérek a társtulajdonosai.

Az Interfax hírügynökség szerint az amerikai szankciók 7 orosz bank és hitelintézet több százezer ügyfelét érintik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik