Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Március 19. 08:59, hétfő | Helyi

Élettel szeretnék megtölteni a városközponthoz tartozó részt

Élettel szeretnék megtölteni a városközponthoz tartozó részt

A Pécsi Tudományegyetem építészmérnök hallgatóinak csapata látogatott a városba, hogy ötleteikkel segítsék Tamási egy részének megújulását.

Városmag projekt – ezt a nevet kapta a munka, amelyben sokan vállaltak részt. A hallgatók az önkormányzat, valamint az ÉVÜ Kft. ügyvezetőjének, Miklós Károlynak a meghívására érkeztek Tamásiba. Amellett, hogy megismerkedtek a várossal, egy feladatot is kaptak: Tamási olyan részére kell terveket, koncepciót készíteniük, ami eddig más funkcióval volt ellátva, vagy épp nem működött közösségi térként. – A 61-és és a 65-ös főutak lámpás kereszteződésétől indulva a templomkertig tartó részre gondoltunk, ez a terület bár a város központjában található, nem igazán látogatható közösségek, érdeklődők számára – fogalmazott a város polgármestere, Porga Ferenc. – A Vályi Péter Szakképző Iskola tanszállójától indulva, az ÉVÜ Kft. telephelyén át a munkaügyi kirendeltség hátsó részének felhasználásával egy olyan városmag részt szeretnénk kialakítani ezen épületek felhasználásával, felújításával, ami megnyitná a város számára ezt a teret. Az épületek egy részének most nincs funkciója, és hogy hogyan hasznosíthatnánk őket a jövőben, erre van a városvezetésnek is elképzelése, de izgatottan várjuk a hallgatók ötleteit is. Az elmúlt fél évben alakult egy kisebb csoport, melynek tagjai azon dolgoztak, hogy ezt a városrészt hogyan lehetne hosszútávon élettel megtölteni. Ezt a munkát most közösen folytatjuk, az első feladat az építész hallgatók számára, hogy terveikkel, ötleteikkel előálljanak a városvezetés felé. A legjobbaknak persze jutalmat ajánlottunk fel, és azt gondolom, ez a munka számukra is nagy lehetőség, sokan szakdolgozatként vagy vizsgamunkaként készítik majd el. A legéletképesebb elképzeléseket továbbgondoljuk, és ha sikerül rá forrást szereznünk, meg is valósítjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.