Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 09. 19:44, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Elfogták a "balkáni Al Caponét"

Elfogták a

Négyhónapos nyomozás után vasárnap elfogták a "balkáni Al Caponénak" vagy "balkáni Escobarnak" is nevezett Dragan Kosmajacot, akit a térség legnagyobb drogbárójának tartanak.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter Belgrádban bejelentette, hogy Kosmajacot és hét társát egy vasárnapi hajnali akció során fogták el a rendőrök.
Az ügy részleteinek ismeretében nem véletlen, hogy a drogbárót "balkáni Al Caponénak" is nevezik. Az őrizetbe vett személyeket ugyanis nem drogügyletekkel, hanem adócsalással és adócsalásra való felbujtással gyanúsítják. Al Capone is az adótartozásai miatt került bíróság elé - vont párhuzamot a belügyminiszter a 20. század elejének legismertebb amerikai bűnözője és a szerb kábítószer-kereskedő között.
Stefanovic vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a vizsgálatot Kosmajac ismeretlen eredetű vagyonának feltárásával kezdték, de más bűncselekményekre is fény derülhet a jövőben.
Aleksandar Vucic miniszterelnök Kosmajacot a nyáron a legnagyobb szerbiai kábítószer-kereskedőnek nevezte. A férfit saját belgrádi házában fogták el, nem tanúsított ellenállást.
A szerb média beszámolói szerint Kosmajacnak jól kiépített kábítószer-kereskedelmi hálózata van Dél-Amerikától Törökországon, Bulgárián, Macedónián, Montenegrón és Szerbián keresztül Nyugat-Európába. A sajtó azt is tudni véli, hogy Kosmajac jó barátja és üzlettársa volt a kolumbiai Pablo Escobarnak.
A szerb belügyminiszter kitért arra is, hogy a szerbiai ügyvédsztrájk nem befolyásolja az ügymenetet, az őrizetbe vetteket ugyanis hivatalból kirendelt ügyvéd képviseli majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).