Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 15. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: orientpress

Elkezdődött az iskolakezdési vásárlási láz

Elkezdődött az iskolakezdési vásárlási láz

Egyre több szülő dönt úgy, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszerelést idén az interneten keresztül vásárolja meg, vagy legalább ott tájékozódik. A közkedvelt Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító oldal szakértői szerint idén az iskolatáska, a tolltartó és a füzetek kapcsán keresték a legtöbben az internetes vásárlási lehetőségeket.

2013 nyarán közel négyszer annyian kerestek az interneten iskolatáskát mint tavaly. A tolltartók és a füzetek esetében dupla annyian böngésztek a netes vásárlási lehetőségek közt. A tanszerek és az iskolai kiegészítők piacán évről évre megjelennek a különböző mesehősök, sztárok és csapatok képeivel díszített termékek. Idén a legnépszerűbb motívum a Monster High, melyet a Pókember, a Csillagok háborúja, a Verdák és az FC Barcelona követnek.

Sokan nem kisiskolásoknak keresnek ilyenkor termékeket, hanem nagyobb gyerekeknek. Ilyenkor jellemzően megnő a számítógépek és notebookok iránti kereslet is. Idén ezek mellett a táblagépek, avagy tablet pc-t forgalma nőtt érdemben a tavalyi év azonos időszakához képest.

Robbanásszerűen nő a mobilról vásárlók száma

Áttörést jelent, hogy 2013-ban ötször annyian keresnek iskolakezdéshez kapcsolódó termékeket mobileszközökről mint egy évvel korábban. Ez egyrészt az okostelefonok és táblagépek elterjedésével, másrészt a hazai webáruházak mobileszközökre optimalizált felületeinek fejlődésével magyarázható.
„Eddig minden évben az volt a legszembetűnőbb, hogy a szülők egyre fiatalabb korban vesznek gyermeküknek számítógépet és mobiltelefont. Idén viszont az a legfontosabb változás, hogy egyre többen keresnek iskolakezdéshez kapcsolódó termékeket online, ráadásul robbanásszerűen megnőtt a mobileszközről vásárlók száma” mondta Jenei Péter, az Olcsóbbat.hu portálvezetője.

Korán kezdődött a roham

Tavaly a vásárlási roham augusztus harmadik hetében kezdődött, idén viszont már most, a hónap második hetében elindult a vásárlási láz. Ennek oka valószínűleg az is, hogy a hirtelen lehűlés miatt sokan korábban hazajöttek nyaralásukról, vagy a hónap végére halasztották utazásukat.

A tudatos vásárlók ilyenkor az árak mellett leginkább arra figyelnek, hogy a termékek óvják gyermekük egészségét és hosszú ideig használhatóak maradjanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.