Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 05. 13:23, csütörtök | Helyi

Elmaradnak az adventi programok Tamásiban is

Elmaradnak az adventi programok Tamásiban is

A világjárvány miatt az idei évben számos rendezvényről le kellett mondani országszerte és városunkban is. Nagy fesztiválok, települési rendezvények maradtak el mindenütt, így Tamásiban is.

- Amilyen lelkesen készítettük el az év első napjaiban az idei rendezvénynaptárt, benne jobbnál jobb programokkal, előadásokkal, koncertekkel, olyan szomorúan kellett tudomásul vennünk a hónapok előrehaladtával, hogy folyamatosan végzett munkánk kárba vész, hisz programjaink nagy részét le kellett mondanunk. Erre köteleztek minket a ránk vonatkozó központi járványügyi intézkedések, de persze a józan ész és a felelősségérzet is – fogalmazott Czink Judit, a Tamási Művelődési Központ igazgatója. - Egy-egy elmaradt rendezvény alkalmával mindig bíztunk abban, hogy a következőt már látogatóinkkal közösen tölthetjük, a megszokott jó hangulatban, felhőtlenül. Így volt ez az adventi programsorozat kapcsán is, most mégis hasonló döntést kellett hoznunk, mint amit az idei évben már nem egyszer: a művelődési központ adventi programsorozata 2020-ban elmarad.
Jelenleg is – sőt, most minden eddiginél jobban – érvényesek ránk azok a rendelkezések, melyek létszámkorlátot írnak elő a szabadtéri rendezvények esetében is, a leszerződött profi fellépők (Szinetár Dóra, Falusi Mariann, Wolf Kati, Majsai Gábor, Gáspár Laci, Iszkiri zenekar) a helyi amatőr művészeti csoportok, étel- és italárusok, kézművesek bizonyosan sokakat vonzottak volna, ahogy az elmúlt években is megtelt a tér egy-egy advent vasárnapon.
A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezt az előrejelzést támasztja alá az elmúlt hetek, napok tendenciája, a megbetegedések rekord mértékű növekedése is. Egyértelmű, hogy mindenkinek a saját helyén, a saját eszközeivel kell mindent megtennie annak érdekében, hogy a járvány terjedését megakadályozza, de legalábbis lassítsa. Ezt tesszük mi is, mikor a következő évre helyezzük át idei téli programjainkat, amikor már remélhetőleg újra a megszokott formában, önfeledten ünnepelhetünk együtt a városi rendezvényeken – mondta Czink Judit.

A városközpontot természetesen ünnepi díszbe öltöztetik majd, hogy megteremtsék az adventi hangulatot, hogy legalább a látvánnyal segítsék az ünnepre hangolódást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.