Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 11. 10:59, hétfő | Helyi

Előadásra hívja az érdeklődőket a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

Előadásra hívja az érdeklődőket a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

A fórum témája ezúttal a csontritkulás lesz, a vendég pedig Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője.

Évről évre több embert érint a csontritkulás: a betegség alattomosan, tünetek nélkül alakul ki, időben felismerve azonban elkerülhetőek a veszélyes csonttörések és komoly fájdalmak. Életünk során a csonttömegünk jelentősen változik: míg serdülőkorban a csontképző folyamatok vannak túlsúlyban, nagyjából 30 éves kor felett már a csontbontás indul be. Az élettanilag normális csontvesztés nagyjából évi 3-5 százalék, hogyha azonban a csontvesztés ennél nagyobb mértékű lesz, az előbb-utóbb csontritkuláshoz vezet. A csontvesztés a kor előrehaladtával egyre nagyobb veszélyt jelent. Időseknél a súlyos csontritkulás okozta csonttörések szinte mindig életveszélyesek - a combnyaktörések halálozási aránya meghaladja az 50 százalékot. Ezt a témát járják körbe február 13-án a Tamási Művelődési Központ emeleti előadó termében. A fórum 15 órakor kezdődik, a vendég Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!