Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Február 11. 10:59, hétfő | Helyi

Előadásra hívja az érdeklődőket a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

Előadásra hívja az érdeklődőket a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

A fórum témája ezúttal a csontritkulás lesz, a vendég pedig Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője.

Évről évre több embert érint a csontritkulás: a betegség alattomosan, tünetek nélkül alakul ki, időben felismerve azonban elkerülhetőek a veszélyes csonttörések és komoly fájdalmak. Életünk során a csonttömegünk jelentősen változik: míg serdülőkorban a csontképző folyamatok vannak túlsúlyban, nagyjából 30 éves kor felett már a csontbontás indul be. Az élettanilag normális csontvesztés nagyjából évi 3-5 százalék, hogyha azonban a csontvesztés ennél nagyobb mértékű lesz, az előbb-utóbb csontritkuláshoz vezet. A csontvesztés a kor előrehaladtával egyre nagyobb veszélyt jelent. Időseknél a súlyos csontritkulás okozta csonttörések szinte mindig életveszélyesek - a combnyaktörések halálozási aránya meghaladja az 50 százalékot. Ezt a témát járják körbe február 13-án a Tamási Művelődési Központ emeleti előadó termében. A fórum 15 órakor kezdődik, a vendég Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 12:31, péntek | Helyi

Újabb halálos baleset történt Tamási térségében

Napraforgótáblába sodródott egy autó a 65-ös főúton Tamási és Szakály között. A járművet vezető férfi életét vesztette a balesetben.

2019. Augusztus 21. 06:59, szerda | Helyi

Rendőrségi bemutató Páriban

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a faluban megszervezett Hitélet és Kultúra Napján tartottak rendőrségi bemutatót.

2019. Augusztus 21. 06:56, szerda | Helyi

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

A helyszínen a szemtanúk többen elmondták: a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedhetett.

2019. Augusztus 15. 16:15, csütörtök | Helyi

Gyarapodnak az önkormányzati tűzoltóságok

Tolna megye mindhárom önkormányzati tűzoltósága nyert támogatást a részükre kiírt eszközfejlesztési pályázaton.