Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 19. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Eltűnt a Last minute?

Eltűnt a Last minute?

Idén a korábbi évekhez képest jóval kevesebb utolsó pillanatra szóló kedvezménnyel találkozhatunk az utazási irodák kínálatában.

Molnár Judit szerint idén a cégek sokkal jobban megfontolják, hogy az egyes helyszíneken hány szobát foglaljanak le előre. A Magyar Utazásszervezők és Közvetítők Országos Szövetségének szóvivője azt is elmondta, hogy idén a szokásosnál sokkal többen éltek az előutazási kedvezményekkel.

Molnár Judit hangsúlyozta: sokáig túlkínálat volt a piacokon. Az utazásszervezők sokkal több helyet foglaltak le annál, mint amennyire valós kereslet volt. Ez is indokolta, hogy az elmúlt években kiugróan sok Last minute akciót hirdettek az irodák. Ezek általában 5-10, de szélsőséges esetben 30 vagy 40 százalékos kedvezménnyel csábították az utazni vágyókat – tájékoztatott az InfoRádió.

Azonban idén a vállalatok sokkal óvatosabban terveztek, kevesebb helyet hirdettek meg, viszont azok sok helyre már el is fogytak – közölte a szóvivő. Molnár azt is kiemelte: lehet még jó ajánlatokat találni. Ez főleg annak a rétegnek kedvezhet, akik nem igazán az úti célt, inkább az árat nézik a választásnál. Ennek mintegy ellentéteként 2011-ben megjelent egy, az eddigieknél jóval nagyobb csoport, akik már nagyon előre gondolkodtak, és éltek az előutazási kedvezményekkel.

A szóvivő nem okozott meglepetést, mikor a legkedveltebb üdülőhelyeket vette sorba: Törökország, Horvátország, Spanyolország, Olaszország. Meglepő lehet viszont, hogy a magyarok a súlyos problémák ellenére továbbra is szívesen utaznak Görögországba. Igaz, általában az ország északi részébe, és a szigetekre, és nem Athénba.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.