Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Március 17. 10:15, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Építsük meg a holnapot!

Építsük meg a holnapot!

Ki gondolná, hogy az építő játékok segítségével egyenesen a gyermek holnapja építhető meg?

Hogyan kell ezt érteni? Az építőjátékok nem pusztán a szórakozást, hanem a tanulási folyamatokat, készségeket is támogatják, ezek pedig kifejezetten fontosak a gyerekek jövőjének szempontjából. A cikkben megtudhatja, hogy milyen hatással vannak gyermekére az építőjátékok!

Minden korban mást építünk!

Ahogy minden egyes évvel bonyolultabb építőjátékokat vásárolhatunk, úgy ezzel párhuzamosan elmondható, hogy nem csak fizikailag építünk mást gyermekünkkel, de minél nagyobb lesz, annál inkább más készségek “megépítése” helyeződik előtérbe. Lássuk, mikor milyen építőjátékok ajánlottak, és ezek milyen hatással bírnak a fejlődésre!

  • 1-1,5 éves korra a gyermek megérett arra, hogy öszerakosgassa a dolgokat, ekkor még csak az egyszerűbb és nagyobb építőjátékok kapnak szerepet. Ilyenkor a mozgáskoordináció kialakítása és fejlesztése kerül előtérbe.

  • 3 év alatt semmiképpen ne vásároljon kisméretű darabokból álló játékot, hiszen ezeket könnyen le tudja nyelni vagy belélegezni, ami nagyon veszélyes lehet. 3 éves kortól akár már kísérletezhetünk vele, ekkor vásárolhatóak fából készült, natúr, festetlen típusok is. A mozgáskészségek ekkor továbbfejlődnek, s fokozatosan meghatározóvá válik az ügyesség is.

  • Óvodás korban már az építőjáték egyre inkább építő és konstruáló játék lesz. Ekkor ugyanis a személyiség fejlődését, az önkifejezést, a műalkotás elkészítését teszik lehetővé. Ilyenkor a szerepjátékokon belül teljesednek ki leginkább a lurkók, amikor egyes élethelyzetbe képzelik magukat.

  • 5 éves kor felett a bonyolultabb építőjátékok is megvásárolhatóak, amelyek apró részekkel, kis csavarokkal, mágnesekkel kerülnek kiegészítésre.

Mega Bloks játékok

Természetesen az nagyon fontos, hogy minőségi játékokat szerezzünk be. A kanadai székhelyű, Mattel anyavállalat keretein belül működő Mega Bloks például nem véletlenül híres kifogástalan minőségű építőjátékairól. A kifejezetten kisgyermekeknek szánt színes játékok, szórakoztató és egyben hasznos elfoglaltságot is nyújtanak a kicsik számára. Nem is beszélve arról, hogy sokféle csomagban vásárolhatóak meg a termékek. A Szoti játékbolt Mega Bloks építőjátékai között többféle változat kapható. A termékcsalád mindenki számára biztosítja a felejthetetlen szórakozást.

A kicsik kedvencei

A Mega Bloks járgányai darabokra szedhetőek, majd összerakhatóak, de az utazó építőtáska sem hagyható ki a felsorolásból, amelyet húzható fogantyújának köszönhetően a kicsik bármikor magukkal vihetnek. Ha ezt követően már a bonyolultabb játékok sem jelentenek akadályt, akkor szerezze be a Shimmer és Shine palotákat, a Pörgő-forgó játékszettet vagy az Uzsonnás dobozt. Ilyen és ezekhez hasonló játékokkal szinte észrevétlenül csempészheti be gyermeke életébe a tanulást.

Címkék: játék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.