Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Március 30. 09:36, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu

Esélyt kap a felzárkózásra az elszegényedett, leszakadt városrész

Esélyt kap a felzárkózásra az elszegényedett, leszakadt városrész

A szegénytelepeken élők életminőségének javítását, felzárkóztatásának elősegítését célozta meg a tamási önkormányzat. TOP-pályázaton közel százmillió forintot nyertek erre a célra.

A város külterületén található Rácvölgy – ezen belül Kosba és Újvárhegy is – úgynevezett szegregátum, azaz súlyos elszegényedéssel, leszakadással fenyegetett terület, de ilyen a 61. számú úttól északra, a 65. számútól nyugatra található Buda városrész is. Utóbbi terület összetett fejlesztésére az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 99 millió forint összegű támogatást nyert. Az egyik feladat a humán és infrastrukturális fejlesztések támogatása, amely illeszkedik a tavaly márciusban felülvizsgált Integrált Településfejlesztési Stratégia alapelveihez is.

Porga Ferenc polgármester korábban elmondta, a város pályázati forrásból megvalósult projektjeinek esetében is kiemelt cél volt a lakosság életkörülményeinek javítása, a nehéz sorsú emberek felzárkóztatása. – A projekt elemei egyszerre több problémakörre hatnak, középpontjában a családok állnak. A családtagok egyéni fejlődése, a közösség fejlődése, az önrendelkezésben való fejlődés, az infrastrukturális és munkaerőpiaci szolgáltatások összehangoltan valósulnak meg, az egyes tevékenységi területek összekapcsolódnak – jegyezte meg a polgármester.

Tamási alapvető érdeke és célja, hogy az egyenlő hozzáférés, az esélyegyenlőség és az integráció biztosításának elve az élet minden területén megvalósuljon.

– A társadalmi-fizikai-gazdasági problémák kezelése a szegénytelepeken élők társadalmi felzárkóztatásának elősegítése érdekében nagyon fontos. Buda városrész területén Jelenlét Pontot hozunk létre: ez az épület biztosítja a szociális munka, közösségfejlesztés, ifjúsági klub, ezermester klub helyszínét és a hozzájuk szükséges eszközöket. Emellett a hátrányos helyzetű lakók önálló életvitelét elősegítő, a mindennapi szükségletek kielégítését célzó szolgáltatásokat tervezünk biztosítani, a későbbiek során pontosított helyi igények alapján – ismertette a fejlesztési irányokat Hamar Zita, az önkormányzat beruházási és intézményműködtetési irodájának vezetője.

A tervezett fejlesztések a mindenki számára elérhető közszolgáltatások igénybevételét, a közlekedési feltételeket (útfelújítás, járdaépítés) javítását is biztosítják. Az újítások akár több ütemben, további pályázatokkal is megvalósíthatók.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.