Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 21. 13:11, csütörtök | PR

Fagyasztott embrió beültetés

Fagyasztott embrió beültetés

Néhány éve még talán el sem tudtuk képzelni, milyen is az, ha valakit évekig lefagyasztott állapotban tartanak, majd kiolvasztás után éli tovább az életét.

A fagyasztott embriókkal kapcsolatban is hasonlóképpen zajlik a dolog, az évekig -196 Celsius fokon altatott embriók felmelegítve új élet kezdetét jelenthetik.

A lombikprogram résztvevői a fagyasztott embriókat „fagyibabáknak” nevezik egymás között, nekik sokszor az utolsó esélyt jelenti ez a lehetőség a gyermekáldásra. A szükségesnél több petesejtet is sikeresen megtermékenyítenek a lombikprogramban a hormonális kezelések hatására. Általában 2-3-at beültetnek az anya méhébe az így létrejövő embriók közül. Az esetek többségében azonban további jó minőségű embriók is létrejönnek, amelyeket későbbi felhasználás, vagy adományozás miatt fagyasztanak le.

Speciális kezeléssorozat keretében történik a fagyasztott embriók beültetése. Az anya méhét hormonok segítségével készítik elő a beültetésre. A méhnyálkahártyát és a szervezet sárgatest termelését az embriók befogadására kell alkalmassá tenni. Általában tablettás gyógyszerekkel végzik a néhány napos kezelést, a szervezet reakcióit ultrahanggal, vérvizsgálatokkal figyelik. A kapott eredmények a legoptimálisabb időpontot határozzák meg az embrió beültetésére.

Szigorú protokoll betartása mellett az embriológus szakemberek olvasztják ki a 2-4 vagy 6-8 sejtes stádiumú fagyasztott embriókat, megfelelő előkészítés következtében az anya méhébe fecskendezik be. Láthatjuk, hogy több tényezőnek is egyeznie kell ahhoz, hogy a fagyasztott embrió beültetése megvalósulhasson a megfelelő időben. Ki kell szűrni a legtöbb kockázati tényezőt, amely közül az egyiket a szállítás jelenti. Fontos, hogy adott időre, megfelelő hőmérsékleten érkezzen meg a beültetést végző intézménybe az embrió. A szállításhoz külön speciális körülmények és edény szükségesek, ezt a feladatot érdemes szakemberekre, tapasztalt szállítókra bízni.

Szinte az összes hazai meddőségi intézettel szerződéses kapcsolatban áll a TamTraCo, így azok a párok is könnyebben elérik őket, akinek szükségük van a szolgáltatásra. A leendő szülőknek kell ugyanis gondoskodniuk a mélyfagyasztva tárolt embriók szállításáról az esetek nagy részében. A munkatársak a legoptimálisabb útvonal tervezésével a lehető legrövidebb időn belül szállítják egyik intézményből a másikba az embriót tartalmazó szállítmányt. A szállítás biztonságát mindenre kiterjedő, több millió forint fedezetű felelősségbiztosítás is szolgálja, amellyel a vállalkozás is rendelkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.