Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 04. 16:56, csütörtök | Helyi

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Súlyos problémát jelent Tamási területén az utak mellett, az erdőkben, az elhagyatott területeken, a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék.

A városvezetés határozott szándéka, hogy visszaszorítsa és megszüntesse az illegális szemétlerakást a településen, ezért Tamási Város Önkormányzata a tavalyi év során a „Tisztítsuk meg az országot” program keretében pályázatot nyújtott be a „Fornádi kanyarban” és a „Kecsegei” településrészeken található illegális hulladék felszámolására, mely kérelem pozitív elbírálásban részesült és a projekt megvalósítására 5 millió ft támogatást nyert el. A hulladék felszámolást érintő munkálatok az idei év februárjában megtörténtek, így összesen 170 m³ illegálisszemét került összegyűjtésre és elszállításra, összesen 6,5 millió ft értékben. A városvezetők arra bíztatnak és kérnek mindenkit, hogy a háztartásában keletkezett hulladékot a jogszabályokban foglaltaknak eleget téve, szabályosan helyezze el a hulladékgyűjtő edénybe, illetve szállítsa be a településünkön a Vertikal Nonprofit Zrt. által működtetett hulladékudvarba.(7090 Tamási, Koppánypart 3.) A hulladékgyűjtő udvarba ingyenesen beszállítható hulladékokról bővebb tájékoztatás a www.tamasi.huhonlapon érhető el. - Mindannyiunk közös érdeke, hogy visszaszorítsuk az illegális szemétlerakást, megszüntessük a kialakult szemétlerakó helyeket és helytelen szemétlerakási szokásainkon változtassunk, ezért kérünk mindenkit, hogy ingatlanuk vonatkozásában a megfelelő hulladékkezelésről, a hulladék elszállíttatásáról gondoskodjon, ellenkező esetben a jogszabályi lehetőségekkel fogunk élni – hangsúlyozta Tamási Város Önkormányzata.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:59, kedd | Helyi

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen.

2021. Április 20. 08:56, kedd | Helyi

Ütemezetten haladnak az oltások Tamásiban

Zajlik a koronavírus elleni vakcinák beadása Tamásiban is. A háziorvosok hetek óta akár hétvégén is oltanak, a lakosság pedig fegyelmezetten, a korábbinál nagyobb oltási kedvvel vesz részt a folyamatban.

2021. Április 15. 10:46, csütörtök | Helyi

Helyi védett értékek támogatására várják a pályázatokat

A pályázat benyújtásának határideje április 16-a, idén egymillió forint támogatási összeg elnyerésére van lehetőség.

2021. Április 15. 10:44, csütörtök | Helyi

Az erdők megőrzése az egészségünk és társadalmi jólétünk alapja

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az elmúlt két évben több mint 60 köbméter illegálisan elhelyezett szemetet szállított el.