Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 04. 16:56, csütörtök | Helyi

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Súlyos problémát jelent Tamási területén az utak mellett, az erdőkben, az elhagyatott területeken, a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék.

A városvezetés határozott szándéka, hogy visszaszorítsa és megszüntesse az illegális szemétlerakást a településen, ezért Tamási Város Önkormányzata a tavalyi év során a „Tisztítsuk meg az országot” program keretében pályázatot nyújtott be a „Fornádi kanyarban” és a „Kecsegei” településrészeken található illegális hulladék felszámolására, mely kérelem pozitív elbírálásban részesült és a projekt megvalósítására 5 millió ft támogatást nyert el. A hulladék felszámolást érintő munkálatok az idei év februárjában megtörténtek, így összesen 170 m³ illegálisszemét került összegyűjtésre és elszállításra, összesen 6,5 millió ft értékben. A városvezetők arra bíztatnak és kérnek mindenkit, hogy a háztartásában keletkezett hulladékot a jogszabályokban foglaltaknak eleget téve, szabályosan helyezze el a hulladékgyűjtő edénybe, illetve szállítsa be a településünkön a Vertikal Nonprofit Zrt. által működtetett hulladékudvarba.(7090 Tamási, Koppánypart 3.) A hulladékgyűjtő udvarba ingyenesen beszállítható hulladékokról bővebb tájékoztatás a www.tamasi.huhonlapon érhető el. - Mindannyiunk közös érdeke, hogy visszaszorítsuk az illegális szemétlerakást, megszüntessük a kialakult szemétlerakó helyeket és helytelen szemétlerakási szokásainkon változtassunk, ezért kérünk mindenkit, hogy ingatlanuk vonatkozásában a megfelelő hulladékkezelésről, a hulladék elszállíttatásáról gondoskodjon, ellenkező esetben a jogszabályi lehetőségekkel fogunk élni – hangsúlyozta Tamási Város Önkormányzata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.