Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 05. 13:13, péntek | Helyi
Forrás: TEOL.hu

Felügyeletet és felzárkóztatást biztosítanak az általános iskolák

Felügyeletet és felzárkóztatást biztosítanak az általános iskolák

A tanév végéig, vagyis június 15-ig marad az online oktatási rend, de keddtől ismét fogadják a gyerekeket az iskolák.

Felügyeletet, illetve szükség esetén felzárkóztató foglalkozásokat biztosítanak az intézmények. A tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét jelenleg négyen veszik igénybe a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolában, reggel nyolc órától délután négy óráig. – Június huszonhatodikáig kötelesek vagyunk biztosítani a gyermekfelügyeletet, és mivel szülői szabadságok kimerülőben vannak, a nyári szünet kezdetével arra számítunk, hogy emelkedik a tanulói létszám intézményünkben. A gyermekfelügyeletet aztán felváltja az önkormányzati fenntartású nyári napközi, amely iskolánkban népszerű, és sok tanuló veszi igénybe – mondta Gasparics László intézményvezető a TEOL-nak. A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Gyönki Tagiskolájában jelenleg három tanulóra felügyelnek, a gyerekek reggel nyolc órától délután két óráig vannak egyéni felzárkóztatáson, konzultációkon az iskolában. – Harmadikos, hetedikes tanulóink vannak az intézményben, egy tanár felügyeli őket. Amint több tanuló érkezik, több tanárt fogunk behívni. A vezetőség azonban mindig bent van az iskolában – mondta Orbán Renáta tagintézmény-vezető. Ismertette, június közepétől június végéig a Pécsi Egyházmegye ajánlotta fel a segítségét hittantábor szervezésére, a Tamási Tankerületi Központ általi pályázat alapján pedig nyári tábort július végén, augusztus elején tudnak rendezni. Az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola Felsőnyéki Tagiskolájához százhuszonnégy diák tartozik, ebből tizenkettő tanuló tért vissza kedden, ismertette Simon Gábor tagiskola-vezető. Főként felsősökről van szó. Az interneten kapott feladatokat most az iskolai gépeken oldhatják meg az informatikateremben. Ha valakinek vannak elmaradásai, azokból próbál pótolni, feleltetés azonban nincs. Inkább levegőznek, játszanak a gyerekek. Kérdőíves előzetes felmérést végzett az iskola, és erre a hétre jelentkezett a legtöbb tanuló. Következő hétre már kevesebb diákra számít az intézményvezető.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!