Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Október 05. 09:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ficsak: pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását

Ficsak: pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását - írta a Fiatal Családosok Klubja.

"Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról" - fogalmaztak.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy az energiaitalok "extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára". Így továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátozzák ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget - olvasható.

Mint írták, a Ficsak számára kiemelt prioritás, hogy az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén.

A Ficsak elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja - áll a kommünikében.

Kitértek arra, az évek során a szervezet több sikeres kampányt is véghezvitt az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a Ficsak közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolák kínálatából - írták.

Címkék: energiaital

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma