Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2017. Június 07. 08:28, szerda | Helyi
Forrás: fotó: Mittelbayerische

Flashmobra készülnek a kangások

Flashmobra készülnek a kangások

Jótékonysági akcióba lépnek ugyanis a kangatréningen résztvevő kismamák Tamásiban, ezzel szeretnének segíteni az SOS Gyermekfalvaknak.

Holnap, azaz június 8-án délelőtt fél 10-kor benépesül a Túrmezei Erzsébet rendezvénytér, ellepik ugyanis a kangatrérningre járó kismamák és babák. Egy Európa-szerte méltán híres szülés utáni regenerációt célzó tornáról van szó, ami a Micimackóból ismert Kanga-mamáról kapta a nevét, mivel az edzés nagy részében a kisbabák a baba-hordozóban édesanyjukon vannak.

Nagy Ágota, a tamási esemény szervezője elmondta: minden év júniusában az egész világon megmozdulnak a kangások, Magyarországon idén már több mint 10 helyszínen tették ezt meg, és minden alkalommal az SOS Gyermekfalvaknak gyűjtenek. Idén gyűjtöttek már koraszülött babáknak például egy hónappal ezelőtt, a cél 500.000 forint volt, ám több, mint egy millió forintottal zárták az akciót, melyből minden kórháznak biztosítottak a koraszülött babák részére kenguru módszerhez székeket.

Tamásiban holnap szeretnék megmozgatni az embereket, kérik, aki teheti, támogassa őket, és mindenkit szeretettel várnak 9:30-ra a művelődési központ elé!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 08:18, szerda | Helyi

Fiataloknak is árult drogot a tamási házaspár

Minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a főügyészség egy tamási házaspár ellen.

2022. December 07. 07:00, szerda | Helyi

Az Országos Trófeabíráló Testület (OTT) kihelyezett bírálatot tartott az Óbiródi Vadászházban

Összesen 12 kapitális vadásztrófea másodfokú bírálatára került sor a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Óbiródi Vadászházában.

2022. November 30. 09:24, szerda | Helyi

Megkezdődött a tamási templom felújítása

A templom és a plébánia épületének felújítási építési kivitelezéséről szóló szerződést aláírta a DUNABER Kft. nevében Vilyevácz József, és a Tamási Katolikus Plébánia képviseletében Csibi Imre plébános.

2022. November 30. 09:23, szerda | Helyi

Új doktornő segíti a fogászati ellátást

Lakyné dr. Sik Ágota tavaly július óta nyugdíjas fogorvos. Közel negyven évig egy helyen, Magyarkesziben dolgozott, ott is laktak 2003-ig, amikor is beköltöztek Tamásiba.