Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Július 28. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Folytatódik az Új Széchenyi Terv végrehajtása

Folytatódik az Új Széchenyi Terv végrehajtása

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye tudatta, hogy a Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása keretében 153 pályázat kapott támogatást a 2011. július 11-i döntés alapján.

Ezzel összesen 326 millió forint támogatást ítélt meg a kormány az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítására.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is kiemelten fontosnak ítéli meg a szénmonoxid mérgezéses balesetek számának csökkentését, amelyhez a rendelkezésére álló eszközökkel törekszik hozzájárulni. Ennek megfelelően a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása Program keretében az életveszélyessé vált egycsatornás gyűjtőkémények felújítására 2010. október 30-ig benyújtott minden formailag és tartamilag megfelelő pályázat támogatásra kerül.

A támogatói döntés 153 pályázat 4395 lakását érinti, a felújítás során 1020 db kémény válik biztonságossá.

A nyerteseknek járó támogatások kifizetésére a beruházások befejezését követő záró beszámolók jóváhagyását követően kerülhet majd sor.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a pályázati rendszerből nyújtott támogatással megvalósuló kéményfelújítások mellett a baleseti kockázat csökkentésének legfontosabb eszköze a tüzelőberendezések és az égéstermék elvezetők szabályszerű üzemeltetése, tervszerű, folyamatos karbantartása és ellenőrzése. Ezért kéri a lakókat és épület fenntartókat, kezelőket, hogy a kályhák, kazánok és kémények ellenőrzésére minden évben fordítsanak kiemelt figyelmet!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új pályázati kiírást tervez az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására vonatkozóan.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: széchenyi terv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése