Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 24. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Kedden tovább folytatódnak a magyar kormány előtárgyalásai az Európai Unióval.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden érkezik Brüsszelbe, hogy José Manuel Barroso-val, az Európai Bizottság elnökével folytassanak egyeztetéseket a különböző kérdéses pontokról. A magyar kormányfő hajlik a Brüsszel által előírt módosítások végrehajtására az IMF készenléti hitel érdekében.

Az Európai Bizottság döntését a következő parlamenti ülésen tudják megszavazni a honatyáink, ami február 13-án lesz, majd ezt követően kerülhet sor az IMF megállapodásra. A miniszterelnök pénteki nyilatkozataiból kiderült, hogy a kormány végül minden vitás kérdésben visszakozott, így elméletileg lassan elhárulhatnak az akadályok az IMF tárgyalások megkezdése előtt – írták a CIB Bank elemzői. Orbán Viktor elmondta, hogy a PSZÁF és az MNB esetleges összevonására vonatkozó rendelkezéseket is készek módosítani.

Közben Fellegi Tamás, Magyarország és az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az esetleges elővigyázatossági EU/IMF-támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével, múlt héten Brüsszelben. A miniszter megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is az EU/IMF-megállapodás mielőbbi elérésére és konstruktív párbeszédre törekszik a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételekről, a jegybanktörvény módosításáról és a Magyarország iránti bizalmat erősítő lépésekről. Fellegi Tamás a találkozón elhangzottakat értékelve hangsúlyozta, hogy bízik a formális tárgyalások mielőbbi elindulásában és gyors lezárulásában. Fellegi Tamás ismételten megerősítette, hogy a támogatás lehívására nincs azonnal szüksége Magyarországnak, ezért indokolt, hogy a megállapodás tartalmazzon elővigyázatossági elemeket.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni