Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 21. 08:19, hétfő | Helyi

Fontos témákról hallhattak a diákok

Fontos témákról hallhattak a diákok

A Signify Hungary Kft. a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság jegyében előadássorozatot indított a tamási Würtz Ádám Általános Iskola diákjainak.

A hetedik és nyolcadik évfolyamosok fontos és mindenkit érintő témákról hallhattak érdekes és sokszor megdöbbentő információkat. A cég négy munkatársa, Sebestyén Dalma Sára stratégiai beszerző, Kocsár Gábor folyamatmérnök, Csongrádi Endre fejlesztőmérnök és Kecskeméti Gábor termékmenedzser megismertette a gyerekeket azon alapelvekkel, melyek a fenntarthatósághoz szükségesek. Például azt, hogy amit a környezetbe bocsátunk, az ne haladja meg a környezet befogadó kapacitását, vagy amit a környezetből kitermelünk, az ne haladja meg Földünk újratermelő képességét. A gyerekek átfogó képet kaptak az emberiség gyors mértékű és csodálatos fejlődésének veszélyes következményeiről: a fogyasztói társadalom szükségleteinek azonnali kielégítéséről, és az ezzel járó pusztításról és pazarlásról; az erdők kiirtásáról, az élővizek megmérgezéséről, a levegő szennyezéséről. A globális problémák lokális megelőzésére szerették volna felhívni a gyerekek figyelmét, és elmondták, hogy miként tehetnek ők is valamit élőhelyük megóvásáért. Az emberiség fogyasztása minden téren meghaladta a fenntarthatóság határát, de ennek visszaszorításával mi is tehetünk Földünk jövőjéért. Ne pazaroljuk a vizet, az áramot, gyűjtsük szelektíven a hulladékot, használjunk kevesebb műanyagot, és váltsunk LED izzókra, ugyanis ha a túlfogyasztás miatt összeomlik a természet rendje, akkor nincs tartalék bolygónk, ahol új életet kezdhetnénk. A program során a vendégek észrevétlenül bevonták a diákokat a tájékoztató menetébe, akik ügyes válaszaikkal nagymértékben hozzájárultak az előadás sikeréhez.
A rendezvény zárásaként a cég munkatársai apró ajándékkal kedveskedtek a tanulóknak, akik remélhetőleg megszívlelték az előadáson hallottakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.