Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Július 21. 06:00, péntek | Helyi

Gránit oklevelet adtak át Rudas Györgynek

Gránit oklevelet adtak át Rudas Györgynek

Az idén 77 éve kapta diplomáját a tamási általános iskolák egykori igazgatója, Tamási díszpolgára

Rudas György 1940-ben végzett a bajai Tanítóképzőn. Még az év szeptemberében került Tamásiba, ahol a Téli Mezőgazdasági Iskolában dolgozott tanítóként. Részt vett az ezüst és aranykalászos gazdák képzésében. 1944-ben a világháború elszólította a katedráról, onnan visszatérve Tamásiba, megnősült.

1947-ben sikerült egykori tanítóskodása helyszínéhez közel, Medgyespusztán állást kapnia. 1955-től megbízást kapott a tamási általános iskolák igazgatói teendőinak ellátására, ahol temérdek feladat várt rá. Az igazgatása alát tartozott az óvoda, az általános iskola és az ipari iskola. Magas fokú szervező munkájának köszönhető, hogy a 60-as évek megújító időszakát zökkenőmentesen meg tudta szervezni. A 70-es évek iskolai körzetesítési programjában újabb feladat várt rá, Fornád, Kecsege, Rácvölgy és a Henyei iskolák gondjait is a vállára vette. Tevékeny része volt a zeneiskola megalapításában, és a fúvószenekar megalapításánál is bábáskodott.

Érdeme volt abban is, hogy az általa vezetett iskolákban jól felkészült, áldozatkész tantestület dolgozott. Minőséget, pontosságot követelt kollégáitól, így biztosított rangot, hírneve az intézményeknek.

Elévülhetetlen érdemeiért 1997-ben már nyugdíjasként vehette át a Tamási Város Díszpolgára címet. Porga Ferenc polgármester, Gasparics László, a Würtz Ádám Általános Iskola igazgatója és Szép Ferencné, a Tolna Megyei Pedagógus Szakszervezet nyugdíjas tagozatának vezetője köszöntötték otthonában Rudas Györgyöt, s adták át neki gránitdiplomáját, megköszönve helytállását, s kívánva neki jó egészséget családja körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.