Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. November 22. 14:28, szerda | Helyi

Grecsó Krisztián is a tamási könyvtár vendége volt

Grecsó Krisztián is a tamási könyvtár vendége volt

Napjaink könyvtárai a különböző társadalmi csoportok lehetséges találkozóhelyeként is funkcionálnak. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat immár 17 éves hagyományra tekint vissza és több célt is szolgál.

Bebizonyította az elmúlt másfél évtizedben, hogy a könyvtáros szakma legnagyobb összefogása rendkívül sikeres, amit többek között a nagyszámú érdeklődő is visszajelez.

Idei rendezvényeinket a „A könyv híd, a könyvtár összeköt.” jelszó köré szerveztük. Előzetes programként zajlott a gyermekkönyvtárban a Népmese Hete, amelynek foglalkozásain szinte minden alsó tagozatos osztály megfordult és részt vett mesefoglalkozáson, mesevetélkedőn. A hidat ez esetben a mesekönyvek és a hét folyamán elhangzott mesék jelentették.

A Bálint Ágnes életművét bemutató utazókiállítás nemcsak a gyerekeknek, a felnőtteknek is élményt jelentett, hiszen visszatérhettek kicsit a gyermekkorukba, találkozhattak Mazsolával, Tádéval, Manócskával, Frakkal vagy éppen Böbe babával.

Az Aranyerdő Óvoda nagycsoportosai Cseke Szabolcs „TücsökSzabi Móka" című vidám, interaktív műsorán szórakozhattak. A program a megyei könyvtár támogatásával valósult meg.

A felnőtteknek szánt közönségtalálkozó meghívott vendége Grecsó Krisztián író volt, akinek regényei rendkívül népszerűek olvasóink körében. Immár harmadszor vendégeskedett könyvtárunkban, bizonyítva töretlen népszerűségét. Ez alkalommal a Lányos apa című könyvét mutatta be.

A több generáción átívelő családi történetek felidézték a hajdani világot, belopva szívünkbe saját gyermekkorunk emlékeit, szüleink, nagyszüleink történeteit. Ezek az emlékek talán hozzásegítenek bennünket, hogy visszakerüljünk egy emberibb világba, ahol „még szóltak egymáshoz az emberek, tudni akarták, honnan jön a másik, mire vágyik, nyitva voltak az ajtók, feljártunk egymáshoz.

A függőfolyosón vagy a kisház előtt ott volt a hokedli, arra ültek ki az öregek, akik nem is voltak öregek, és mondták hogy telik az élet, mi a titka a roppanós kovászos uborkának, milyen nóta járja, ki süti legszebbre a szalonnát, hol olcsó a sütőmargarin.” (idézet Grecsó Krisztián könyvéből)

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát Kocsis Noémi író, újságíró színes, érdekes előadása zárta, aki magyarországi kirándulási ötleteket, úticélokat kínált vendégeinknek két értékes útikönyve bemutatásával.

Az író a legkedvesebb vidékeit kiemelve (Gyula, Várpalota, Regéc, Nádasdladány, Pápa) buzdította a jelenlevőket hazánk csodaszép tájainak felfedezésére és megismerhettük a könyvek készítésének kalandos történetét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.