Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Július 31. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Így ellenőrzik illegálisan dolgozóikat a munkáltatók

Így ellenőrzik illegálisan dolgozóikat a munkáltatók

Megdöbbentek egy víruselemző cég szakemberei: kiderült, hogy Magyarországon több mint 30 ezren telepítenek illegális kémprogramokat mások számítógépeire.

Több tízezerre tehető azoknak a magyar felhasználóknak a száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére, állítja Petrányi-Széll András, az ESET Magyarország munkatársa összegezve a cég kutatását. A magáncélú vizsgálódáson túl sokszor a munkáltatók is élnek ezzel az eszközzel, akik arra kíváncsiak, hogy mit csinálnak alkalmazottaik a munkaidejükben. Ezért próbálnak valamilyen speciális szoftver segítségével megfigyelni másokat. Megtudtuk: az ESET Magyarország az NRC piackutató segítségével azt vizsgálta, hogy hány magyarországi számítógép-felhasználónak van közvetlen tapasztalata a kémprogramokkal.

– Az eredmények minket is megleptek, nem számítottunk arra, hogy több mint 30 ezerre tehető azok száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére. Szinte száz százalékban férfiakról van szó, akik között nagyobb arányban találhatóak a 18-29 évesek – emeli ki a tanulmányban Kiss Zoltán Gergő, az ESET vírusszakértője. A kutatás eredményei szerint a 3,6 millió, hetente legalább egy alkalommal internetező magyar felhasználó 1 százaléka tett már ilyet. Emellett a válaszadók 4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy van olyan ismerőse, akiről úgy tudja, hogy telepített már kémprogramot más számítógépére. Ez utóbbi közel 150 ezer felhasználót jelent, akiknek többsége valószínűleg bűncselekményt követ el tettével.

OririentPress Hírügynökség

Címkék: számítógép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése