Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 12. 16:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Gyógyszertárnyi mennyiségű tiltott és kábítószergyanús tablettát foglalt le a hatóság

Gyógyszertárnyi mennyiségű tiltott és kábítószergyanús tablettát foglalt le a hatóság

Gyógyszertárnyi mennyiségű tiltott és kábítószergyanús tablettát foglalt le a hatóság egy férfi Pest megyei otthonában. A bíróság letartóztatta a férfit - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a nyomozók hétfőn kutatták át a férfi tartózkodási helyét. Ennek során a lakásban, az ingatlan mélygarázsában, valamint a férfi autójában tiltott és hamis potencianövelő szereket, valamint kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket találtak. A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt indított eljárást.

Azt írták, mivel a férfitól lefoglalt kábítószer mennyisége forgalmazói tevékenységre és vevőkörre utal, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával nehezítené a bizonyítást. Továbbá tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Így az ügyészi indítvány szerint indokolt a férfi a letartóztatása.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 11-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés (bűnügyi felügyelet) elrendelése érdekében fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható - olvasható a törvényszéki közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.