Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hamarosan kiderül, mi lesz az uniós pénzekkel

Hamarosan kiderül, mi lesz az uniós pénzekkel

A kabinet három héten belül lezárná Brüsszellel az uniós támogatásokkal kapcsolatos vitáját. A korábban átutalt 150 milliárd forint után újabb uniós források érkeztek Brüsszelből – közölte a Napi Gazdasággal a Miniszterelnökség. Nem álltak meg a kifizetések az uniós finanszírozású programoknál, az Európai Bizottság folyamatosan teljesíti a magyar kifizetési igényeket.

A napokban beérkezett 47 milliárd forintnyi forrás a központi költségvetés által a pályázóknak már kifizetett számlák ellenértéke a humán és a regionális fejlesztési projektekben – hangsúlyozta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.

A szakember annak ellenére sem aggódik a 2007−2013-as költségvetési időszak operatív programjain keresztül rendelkezésre álló 8200 milliárd forintnyi uniós támogatás 100 százalékos felhasználása miatt, hogy továbbra sem született meg az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság jelentése az átalakult intézményrendszer szakmai kompetenciájáról. A magyar fejlesztéspolitika nemzetközi megítélését az sem befolyásolja feltétlenül pozitívan, hogy ezzel egy időben Norvégia, Liechtenstein és Izland az EGT és a Norvég Alap további magyarországi kifizetéseinek felfüggesztéséről döntött. Csepreghy szerint mind a két ügyben megoldás születik június közepéig, hiszen Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Vitályos Eszter Zsuzsanna fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkár hatékony háttértárgyalásokat folytat az EB-vel, illetve Norvégiával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk