Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2020. Január 13. 08:57, hétfő | Helyi

Hamarosan megkezdődik a Zöld pont és Civilház kialakítása Tamásiban

Hamarosan megkezdődik a Zöld pont és Civilház kialakítása Tamásiban

Olyan megújított terület megteremtése a cél, mely új kulturális, közösségi tereivel a város hasznos találkozóhelyévé; valamint a városban működő civil egyesületek, egyéb szerveződések új otthonává válhat.

A projekt keretében a Deák Ferenc utca 43. sz alatti használaton kívüli, leromlott állapotban lévő épületét hasznosítják. Az ingatlan - tekintettel arra, hogy a városi szegregátum szélén helyezkedik el - új funkciót jelent az ott élők számára is. A projekt alapvetően közösségi és kulturális célokat szolgál, hiszen otthont teremt a civil egyesületek számára, hogy megtartsák üléseiket, rendezvényeiket. A fejlesztés megvalósulásával így közösségi célokat kiszolgáló épület alakul ki, amely mint rendezvényközpont, szolgáltatóház, szabadidős létesítmény funkcionálna. Az épület fontos szerepet tölt be majd a városi civil szervezetek számára, hiszen jelenleg nincs olyan hely, ahol rendszeres meg tudnák tartani találkozóikat. Erre igen nagy igény mutatkozik, hiszen városunkban több egyesület is található, akik szeretnének egy helyet, ahol megtarthatnák rendszeres üléseiket, valamint helyet kapnának eszközeik tárolására. Mindemellett a projekt megvalósítása által lehetőséget kapnak a művészeti iskola, általános iskola, gimnázium vagy szakképző iskola tagjai tanórákon felüli ismeretek elsajátítására, gyakorlásra, valamint foglalkozások tartására, azaz közösségi célú használatra.
A tervezett épületben helyet kapnak a civil egyesületek irodái, rendezvénytér (konferenciaterem), infópont (alkotóműhely, kézműves foglalkoztató), vizesblokk, raktár, öltöző, felújított belső udvar. A népi építészet hagyományos anyaghasználatának megőrzésével, gyakorlásával és újraalkalmazásával újítják fel az épületet. A fejlesztéssel olyan eszközbeszerzés is megvalósul, amely a Zöld Pont és Civilház funkcióival és az itt lezajló programok megrendezésével összhangban áll (pl.: számítógépek, kültéri és beltéri bútorok, berendezési tárgyak), segíti és kiszolgálja a civil szervezetek itt megrendezésre kerülő üléseit, programjait és az egyéb közösségi funkciókat. A projekt várhatóan 2021 szeptemberében fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 09:46, hétfő | Helyi

Kutyát mentettek a jégről a tamási tűzoltók

Délelőtt futott be a jelzés a tűzoltókhoz, hogy a fornádi halastónál egy nagytestű kutya alatt beszakadt a jég.

2020. Január 20. 08:55, hétfő | Helyi

Szakmai egyeztetésen mutatkozott be az új rendőrkapitány

A Tamási Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Kuti István rendőr ezredes január 16-án konzultációra hívta a kapitányság illetékességi területén működő polgárőr szervezetek vezetőit.

2020. Január 15. 15:00, szerda | Helyi

Hatszor vette át a babakocsik vételárát

Százötven napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 25 éves nőt öt rendbeli csalás vétsége miatt a Tamási Járásbíróság.

2020. Január 13. 08:56, hétfő | Helyi

Tóth Péter kapta a Gyulaj Zrt-ért aranygyűrűt 2019-ben

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megtartotta hagyományos évzáró ünnepségét december 19-én, amelyen átadták a Gyulaj Zrt-ért aranygyűrűt.