Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. Április 24. 11:57, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Hans Zimmer megkezdte európai koncertturnéját

Hans Zimmer megkezdte európai koncertturnéját

Hans Zimmer Oscar-díjas filmzeneszerző vasárnap Oberhausenben kezdte meg európai koncertturnéját, amelynek egyik állomása június 5-én Budapesten lesz.

A zeneszerző klasszikus filmzenéit - köztük a Gladiátor és A Karib-tenger kalózai című népszerű hollywoodi filmek dallamait - nagyzenekari előadásban, Zimmer közreműködésével és vezényletével hallgathatta idén elsőként élőben az oberhauseni közönség.

A német származású, 65 éves Zimmer, akinek zenei világára az elektronikus zene és a hagyományos zenekari hangzás ötvözése jellemző, Az Oroszlánkirály című, 1994-ben bemutatott film zenéjéért kapta első Oscar-díját. Tavaly pedig a Dűne című produkció filmzenéjéért nyerte el ismét az amerikai filmakadémia trófeáját.

A 2014 óta koncertező Zimmer idei európai turnéján 15 országba látogat el, köztük Portugáliába, Spanyolországba, Szlovákiába, Ausztriába is. A budapesti Papp László Sportarénában június 5-én lép fel.

Címkék: hans zimmer, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:57, vasárnap | Külföld

Donald Trump győzött a Michiganben és Missouriban tartott elnökjelölő gyűléseken is

Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban szombaton tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Mikki Haley-vel szemben.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Külföld

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között - mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

2024. Február 29. 13:56, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: a Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

A Nyugat veszélyes külpolitikai lépései és a részéről elhangzó nyilatkozatok olyan konfliktussal fenyegetnek, amely nukleáris fegyverek bevetésével és a civilizáció elpusztításával járhat

2024. Február 28. 09:15, szerda | Külföld

Brit vezérkari főnök: a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal

Az elmúlt hetek rémületkeltő nyilatkozataival és szenzációhajhász szalagcímeivel ellentétben a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal - hangsúlyozta keddi beszédében a brit fegyveres erők vezérkari főnöke.