Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 03. 13:23, kedd | Bulvár
Forrás: közlemény

Harley-Davidson Múzeum, ahol a legendák rejtőznek

Harley-Davidson Múzeum, ahol a legendák rejtőznek

Az Open Road Fest létrehozza minden idők legexkluzívabb kiállítását, ami Jean Davidsont is örömkönnyekre fakasztaná.

Gyere és lépd át a faműhely küszöbét, hagyd magad mögött jelent, mert olyat mutatunk, amiről álmodni sem mertél! Eláruljuk, mi a múzeum legféltettebb ereklyéje?

Magyarország egyetlen Harley-Davidson múzeuma ismét összeáll az Open Road Fest motorszerelmeseinek kedvéért. Veteránok, sosem látott ritkaságok, ultra vagány kinézetű custombike-ok?

A múzeum különlegessége, hogy nem csak vasparipák tucatjait vonultatja fel, hanem relikviákat, fényképeket, és rengeteg izgalmas dolgot, sőt elhozza annak a fészernek a tökéletes mását, amelyből az első Harley-Davidson kigurult! S akárcsak a múzeum, úgy annak létrejötte sem mindennapi história!

„Márciusban épp Dobai Attilához, a fesztivál atyjához tartottunk Nóbik Sándor barátommal, aki valahol Kecskemét magasságában megkérdezte tőlem: Misi! Mit szólnál, ha csinálnánk egy Harley-Davidson múzeumot az Open Road Fest-re?” – avat be a megalakulás történetébe Lugosi Mihály, a Harley-Davidson múzeum társalapítója. „Hogy mit szóltam hozzá arra már nem emlékszem, de arra igen, hogy mire megérkeztünk Attilához, kész tervvel szálltunk ki a kocsiból, tudtuk mit akarunk kiállítani és két-három tulajdonossal már egyeztettünk is.”

A múzeum 2009-ben létre is jött és hatalmas sikert aratott a fesztiválon, és pályafutása talán legnagyobb elismerését is megkapta „abban az évben a múzeumba látogatott Jean Davidson is. Könnybe lábadt a szeme, amikor meglátta a bejáraton a feliratot: HARLEY-DAVIDSON MOTOR CO. Azt mondta, ezt az eredeti faházra az Ő nagyapja festette fel.”- meséli Mihály.

A múzeum most is különleges pillanatokat fog okozni a fesztiválozóknak, már csak a látvány miatt is. „Az 1903-ban épült faház másolatában lesznek kiállítva a régi műhely szerszámai, fényképek az eredeti berendezésről és természetesen a faház mellett ott lesz a benzinkút is” akárcsak hajdanán, 1906-ban a műhely szomszédságában.

„A bejárat előtt egy 1916- os vegyes vezérléses modell áll majd, amin még az eredeti festés és bőrülés van. Az egyik legkülönlegesebb mégis az 1916-os Ford T modell Pick Up, ami szintén a bejáratban díszeleg majd, oldalán a Harley-Davidson Service felirattal.”- avat be a részletekbe Mihály.

Mint mondja minden kiállított motor és a T-modell is hazai gyűjtőktől van, akik önzetlenül és szívesen hozzák el járműveiket az Open Road Fest, Harley-Davidson múzeumába, ami Magyarországon páratlan módon vonultatja fel, és mutatja meg egy életérzéssé lett márka legféltettebb kincseit, titkait és kétkerekű műremekeit.

A múzeum legöregebb vasa egy 350 köbcentis pályamotor 1913-ból, a legizgalmasabb épített szörnyeket pedig Pákozdi „Sapka” Tamás garantálja majd. Egy biztos, ilyet közel s távol nem látsz egyhamar, úgyhogy ki ne hagyd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.