Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 18. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Hármas ikreket szült, majd elhunyt az édesanya Debrecenben

Hármas ikreket szült, majd elhunyt az édesanya Debrecenben

A szülést követően fellépő HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték azt a hajdúszoboszlói édesanyát, aki december 15-én elhunyt, miután hármas ikreknek adott életet Debrecenben

- írja vasárnapi közleményében a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája.

A közlés szerint a kismama veszélyeztetett terhességgel a 26. héttől feküdt a klinikán lombik eljárásban fogant hármas ikerterhességgel. A 32. hétre súlyosbodó "anyai betegség" miatt orvosai december 15-én, pénteken császármetszést hajtottak végre, a három magzat, két kislány és egy fiú, jó állapotban, 1300 és 1600 gramm közötti súllyal születetett - hangsúlyozzák a közleményben.

A szülést követően az édesanya állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszoba műtőjében, de néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét lépett fel nála, és leállt a keringése is - írják, hozzátéve, hogy a klinikai központ munkatársai, a hozzájuk csatlakozó FőnixMed resuscitációs teammel közösen, azonnal megkezdték az újraélesztést, és a keringést átmenetileg sikerült is újraindítaniuk, ám a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére nem tudták megmenteni a kismamát.

Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek az édesanya életéért, megmentéséért mindent megtettek - hangsúlyozzák.

A közlemény kitér arra is, hogy az ikrek jelenleg is az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad. Az eset mélyen megrendítette a klinika dolgozóit is, a körülmények és az okok tisztázása a kormányrendelet szerinti közigazgatási hatósági eljárás keretében történik - zárul a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: