Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 19. 18:00, kedd | Bulvár
Forrás: mti - fotó: bbc

Harminckét év után találta meg elrabolt fiát egy kínai pár

Harminckét év után találta meg elrabolt fiát egy kínai pár

Harminckét évnyi keresés után talált rá elrabolt fiára egy kínai pár: a ma már 34 éves férfi kétéves volt, amikor 1988-ban elvitték egy szállodából.

A család újraegyesülésére egy hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón került sor - adta hírül a BBC News.

A hatóságok szerint az elrabolt fiút annak idején hatezer jüanért - ez ma 261 ezer forintnak felelne meg - adták el egy gyermektelen párnak.

Mao Jin 1986 februárjában született. Kétéves volt, amikor édesapjával, Mao Csen-csinggel hazafelé tartottak a bölcsődéből a Senhszi tartománybeli Hszianban és megálltak egy szállodánál, mert a kisfiú szomjas volt.

Az apa lehűtött egy kis forró vizet a gyereknek, és néhány pillanatig nem figyelt oda, ami elég is volt ahhoz, hogy a fiút elrabolják.

A család egész Hsziant és környékét átkutatta, plakátokat helyeztek ki mindenhol. Az édesanya, Li Csing-cse felmondott a munkahelyén, hogy minden idejét fia keresésének szentelhesse: az évek során számos kínai televíziós műsorban feltűnt, csaknem 100 ezer szórólapot osztott szét több mint 10 tartományban, ám hiába.

2007-ben önkéntesnek jelentkezett az eltűnt gyerekek felkutatására szerveződött csoporthoz. Azóta 29 gyermeket segített hazajuttatni családjaikhoz.

A kínai állami média szerint idén áprilisban aztán a rendőrség kapott egy fülest egy Szecsuan tartományban élő férfiról, aki még évekkel ezelőtt fogadott örökbe egy kisgyermeket.

A hatóságok megtalálták a ma már 34 éves adoptált személyt, akiről a DNS-vizsgálat igazolta, hogy Mao Csen-csing és Li Csing-cse rokona.

Mao Jin, akit Ku Ning-ningre kereszteltek át, egy lakásdekorációs üzletet vezet. A család újraegyesülése után a férfi elmondta, "nem tudja biztosan", hogy mit hoz a jövő, de szeretne időt tölteni a szüleivel.

Az 1988-as ügyben tovább folyik a nyomozás.

A csecsemőrablás és -kereskedelem évtizedek óta probléma Kínában.

Hivatalos adatok ugyan nincsenek, de a az eltűnt gyerekek felkutatására szerveződött csoport weboldalán jelenleg 14 893 bejegyzésben keresnek eltűnt fiúkat és 7411-ben eltűnt lányokat.

2015-ben úgy becsülték, hogy évente 20 ezer gyermeket rabolnak el Kínában.

Címkék: emberrablás, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára