Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 17. 11:50, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Három szempont, amit érdemes figyelembe venned kutyaeledel vásárlásakor

Három szempont, amit érdemes figyelembe venned kutyaeledel vásárlásakor

Napjainkban hódít az egészségtudatosság. Egyre többen figyelünk oda az étkezésünkre, minden egyes vásárláskor végigbogarásszuk az élelmiszerek összetevőit, hogy elkerüljük azokat, amiket károsnak kiáltottak ki.

De vajon megteszed ugyanezt a kutyádért is? Mekkora figyelmet fordítasz arra, hogy az ő eledelét is leellenőrizd vásárlás előtt?

Négylábú kedvenced sajnos nem ismeri a “tudatos étkezés” fogalmát, így a te felelősséged, hogy olyan táppal etesd, ami egészséges számára. A Kutyakajas.hu Webáruház ad neked három tippet, ami alapján könnyebben ki tudod választani a megfelelő eledelt.

Első szempont: minőségi alapanyagokból készüljön

Ez talán mind közül a legfontosabb kritérium. A jó kutyaeledelben megtalálható minden olyan tápanyag, amire a kutya szervezetének szüksége van. Ráadásul mindez olyan formában, hogy hasznosítani is tudja, ne csak “végigmenjen” az emésztőrendszerén.

Akárcsak nekünk, a kutyáknak is ugyanúgy szüksége van a megfelelő mennyiségű fehérje, zsír és szénhidrát bevitelére. Viszont közel sem ugyanabból a forrásból és azonos arányban! Ezért lehetőleg ne etesd a kutyád házikoszttal, még akkor sem, ha az adott étel szerinted szuperegészséges! Lehet, hogy a te szervezetednek valóban az, viszont az övének biztosan nem ideális.

Válassz inkább Eukanuba kutyaeledelt, mely magas arányban tartalmaz állati fehérjéket. Ezeket pedig a kutya szervezete sokkal jobban tudja hasznosítani, mint a növényi fehérjeforrásokat. Azt pedig ugye mondanunk sem kell, hogy a “vegán kutyaetetés” mekkora őrültség?

Második szempont: olyan gyártótól válasszunk, aki jól ismeri az ebek táplálkozási szokásait

A kutyák ragadozók, a farkasok leszármazottai. Bár az evolúció során a viselkedésük és a küllemük megváltozott, valamiben azonban még mindig hasonlítanak őseikre: ez pedig a táplálkozás. Bár a kutyusok (jó esetben) nem kényszerülnek vadászatra ahhoz, hogy megtömjék a bendőjüket, a tápanyagigényük még mindig követi az ősi tradíciót.

Ezt az elvet tartja szem előtt a gyártás során az Eukanuba is, ezért tartalmaznak az általuk forgalmazott eledelek nagyrészt állati fehérjéket. A több évtizeden át tartó kutatások során igyekeztek a lehető legjobban megismerni a kutyák étkezési szokásait. Ezáltal biztos lehetsz benne, hogy kedvenced minőségi tápanyagokhoz jut.

Harmadik szempont: legyen alternatíva a különböző életkorú és méretű kutyák számára

Az egyes kutyák igényei meglehetősen eltérőek az étkezésben. Teljesen más összetételű tápra lesz szükséged egy nyughatatlan kölyök vagy egy idős, pihenésre vágyó kutyus esetében.

Emellett a testalkat sem mindegy: nem ugyanazok az igényei egy kis csivavának, mint egy hatalmas német dognak.

Viszont ha megfogadod az előbbi három tanácsot, akkor meglátod, sokkal egyszerűbb lesz majd az optimális eledel kiválasztása!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.