Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 07. 13:24, kedd | PR

Használd a megyei matrica térképes tervezőt, mielőtt vásárolsz

Használd a megyei matrica térképes tervezőt, mielőtt vásárolsz

Bár egy adott megyére érvényes megyei matricát akkor éri meg leginkább megvásárolni, ha januárban vesszük meg. Ám hozhatja úgy az élet, hogy évközben sokszor kell egy városba utaznunk, ami egy másik megyében található.

Könnyen lehet, hogy ekkor döbbenünk rá, hogy jobban megérné az autópályán megtenni az utat, mert gyorsabb, és a megyei matricával még olcsóbb is.

Megyei matrica térkép

A megyei matrica térkép egy olyan hasznos tervező és kalkulátor, amelynek segítségével néhány kattintással kiderül, hogy két földrajzi pont között, mely útvonalon éri meg közlekednünk, és ehhez mely fizetős úthálózaton kell áthajtanunk a gépjárművel, és mennyiért.

Csupán be kell írni a tervezőbe a kiindulási és a cél települést, valamint megadni a járműkategóriát, és a kalkulátor kiszámolja nekünk, hogy melyik megyére vagy megyékre vegyük meg a megyei matricát. A megyei matrica térkép megmutatja a preferált útvonalat is, és összehasonlítja a megyei matricák árát az éves autópálya-matrica árával.A megyei matrica érvényessége

Egy adott megyére vonatkozó megyei matrica érvényessége 2021. január 31. éjfél, amennyiben a megyei matricát 2020-ban vásároltuk meg. Azaz a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig.

Földrajzilag pedig az alábbi határok között érvényes: a vásárló által megadott megye fizetős díjszakaszaira, valamint a határos megyék irányába eső az első csomópontig.


A megyei matrica ára

A D1 és U díjkategóriában a megyei matrica ára megyénként 5 000 Ft, amit egész évben megvásárolhatunk.

A D2 díjkategóriában 1 db megyei matrica ára 10 000 Ft, a B2 díjkategóriában ez az ár már megyénként 20 000 Ft-ba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 16:58, kedd | PR

Hitelfedezeti biztosítás, a hosszútávú biztonság

A hitelfelvételekkel kapcsolatban mindig tapasztalható egyfajta általános aggodalom, mely a törlesztőrészletek rendben történő fizetésére, a hosszabb távú hitelképességre vonatkozik.

2020. Augusztus 10. 12:06, hétfő | PR

Miből éltek, miből élnek Baján az emberek?

Baja hosszú történelemre tekint vissza, aminek során jelentős kereskedelmi város is volt, de mára alaposan megváltozott, hogy miből élnek itt az emberek. Ennek jártunk most utána.

2020. Augusztus 10. 11:52, hétfő | PR

Minden, amit a komplex nyelvvizsgáról tudni akartál

A nyelvvizsgáknak változnak idővel, és ezzel együtt a hozzájuk kapcsolódó kifejezések is változnak. Ezek a változások azonban okozhatnak félreértéseket,amiket jobb előre tisztázni. Elmondjuk, mi az a komplex nyelvvizsga.

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.