Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Július 07. 13:24, kedd | PR

Használd a megyei matrica térképes tervezőt, mielőtt vásárolsz

Használd a megyei matrica térképes tervezőt, mielőtt vásárolsz

Bár egy adott megyére érvényes megyei matricát akkor éri meg leginkább megvásárolni, ha januárban vesszük meg. Ám hozhatja úgy az élet, hogy évközben sokszor kell egy városba utaznunk, ami egy másik megyében található.

Könnyen lehet, hogy ekkor döbbenünk rá, hogy jobban megérné az autópályán megtenni az utat, mert gyorsabb, és a megyei matricával még olcsóbb is.

Megyei matrica térkép

A megyei matrica térkép egy olyan hasznos tervező és kalkulátor, amelynek segítségével néhány kattintással kiderül, hogy két földrajzi pont között, mely útvonalon éri meg közlekednünk, és ehhez mely fizetős úthálózaton kell áthajtanunk a gépjárművel, és mennyiért.

Csupán be kell írni a tervezőbe a kiindulási és a cél települést, valamint megadni a járműkategóriát, és a kalkulátor kiszámolja nekünk, hogy melyik megyére vagy megyékre vegyük meg a megyei matricát. A megyei matrica térkép megmutatja a preferált útvonalat is, és összehasonlítja a megyei matricák árát az éves autópálya-matrica árával.



A megyei matrica érvényessége

Egy adott megyére vonatkozó megyei matrica érvényessége 2021. január 31. éjfél, amennyiben a megyei matricát 2020-ban vásároltuk meg. Azaz a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig.

Földrajzilag pedig az alábbi határok között érvényes: a vásárló által megadott megye fizetős díjszakaszaira, valamint a határos megyék irányába eső az első csomópontig.


A megyei matrica ára

A D1 és U díjkategóriában a megyei matrica ára megyénként 5 000 Ft, amit egész évben megvásárolhatunk.

A D2 díjkategóriában 1 db megyei matrica ára 10 000 Ft, a B2 díjkategóriában ez az ár már megyénként 20 000 Ft-ba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.