Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 19. 09:18, kedd | Helyi
Forrás: Tamási táj

Határon túl az Operetta

Határon túl az Operetta

A romániai Érmihályfalván működő MÓKA Színjátszócsoport hívta meg a csapatot egy előadás erejéig

Kedves és megható meghívásnak tett eleget az Operett Amatőr Színjátszó Egyesület 2014. július 4-6. között. A romániai Érmihályfalván működő MÓKA Színjátszócsoport hívta meg a csapatot egy előadás erejéig. A meghívás célja az volt, hogy az Operetta bemutatkozzon Romániában, és hogy elkezdődjön a két társulat közötti kapcsolatépítés.

A hosszú és kalandos utazást követően a csapat szombat délelőtt felderítette a városkát, melynek kirakataiban örömmel fedeztük fel az előadásra hívogató plakátokat. A helyi művelődési házban délután még színpadbejáró próbát tartottunk, majd izgatottan vártuk, hogy a foci VB, egy aznap esti lagzi, illetve egy debreceni rendezvény mellett hányan döntenek úgy, hogy az Operetta előadását választják. Mi magunk is meglepődtünk, mert bár a MÓKA tagjai bizakodóak voltak, a végeredmény lenyűgöző volt: 220 néző tapsolt nekünk aznap este.

Azok a kedves nézők, akik velünk töltötték azt a szombat estét, elandalodhattak a „Lili bárónő” című operett slágerein. Szálltak velünk a szellő szárnyán, megérkeztek a tündérkirálynő birodalmába, élvezték a „Gyerünk, tubicám” lendületét, figyelték a kis cigaretta füstjét, nevettek a poénokon, önfeledten követték a szerelemi történetet. A rendhagyó finálé alatt, mellyel kifejezetten erre az alkalomra készültünk, állva tapsoltak. A társulat számára fantasztikus érzés volt.

Az Operetta tagjai és Vörösmarty-Peczkó Rita egyesületi elnök év eleje óta szervezik az utazást. A dolog érdekessége, hogy a csapat rendezője, Fegyveresi Anikó Érmihályfalváról származik, így külön érzelmi töltete is volt a rendezvénynek. Mint azt a rendező előadás előtti köszöntő beszédében elmondta, számára fontos és megható, hogy olyan emberek előtt léphet fel a társulattal, akik ismerik őt, tudják, honnan indult, és most megmutathatja nekik, hová érkezett.

A sikeres előadást követően a MÓKA tagjai vacsorára és meglepetés bulira várták az Operetta társulatát. A magyarországi csapat minden ottani tagnak személyes ajándékkal készült. Köszönettel tartozunk Érmihályfalva város vezetőinek, illetve az ottani szponzoroknak (helyi vállalkozóknak), akik mindent megtettek azért, hogy az ott eltöltött idő zökkenőmentes lehessen.

A két csapat megegyezett a további együttműködés közös útkeresésében.

Feledhetetlen élmény és megható három nap volt, jó volt együtt lenni a határon túli társainkkal!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!