Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 11. 16:58, kedd | PR

Hitelfedezeti biztosítás, a hosszútávú biztonság

Hitelfedezeti biztosítás, a hosszútávú biztonság

A hitelfelvételekkel kapcsolatban mindig tapasztalható egyfajta általános aggodalom, mely a törlesztőrészletek rendben történő fizetésére, a hosszabb távú hitelképességre vonatkozik.

Ami biztos: érdemes többször átgondolni, mire és mennyi hitelt veszünk fel és a védőháló sem árt, melyet egy hitelfedezeti biztosítás nyújt.

Jól átgondolt hitelezés

Manapság számos kifejezetten kedvező hitellehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatást. Ezek típusa és mértéke rendkívül változó, az egészen kis összegű áru- és személyi kölcsönöktől a több milliós autó- és lakáshitelekig terjedhet, sőt, még tovább. Ami közös bennük: anyagi elköteleződést jelentenek. A futamidő, a kamat és számos más egyéb változó mellett leginkább a kockázat az, mely eltérő szempont.

Egy hitel kockázata függ az épp fennálló, vagy éppen a jövőre nézve bizonytalan gazdasági helyzettől is. Mindenképpen fontoljuk meg, hogy mikor és milyen mértékű hitelt veszünk fel, legyen szó annak bármely típusáról, hiszen rengeteg minden múlhat a nagyobb gazdasági összefüggéseken is. És léteznek persze olyan, magunk és hitelünk biztonságát is garantáló opciók, mint amilyen például a hitelfedezeti bitosítás.

Hitelbiztonság minden helyzetben

A fizetőképesség hosszútávú biztosítása hitelező és a hitelt igénybe vevő közös érdeke. Nem érdemes magunkat irreálisan nagy összegű hitelekbe hajszolnunk, habár a jól felépített hitelezői rendszer erre nem is adna lehetőséget a bírálat során. Mégis fontos, hogy mi magunk lássuk át, mit vagyunk képesek akár évekig is biztonsággal törleszteni.

Számos biztonsági tényező van, mely a hitelek összes típusára érvényesíthető. Ilyen például az, hogy a forint alapú, fix kamatozású hitelek biztosan ugyanazt a törlesztőrészletet tartják a teljes futamidő alatt, mint amivel elindultunk. Ez már önmagában is olyan nagyfokú kiszámíthatóságot nyújt, melyre könnyebben építhetünk. A legbiztosabb módszer azonban mégis az, ha hitelfedezeti biztosítással védjük magunkat.

A biztos fedezet

Ha elgondolkoztunk valaha a hitelfelvételen, biztosan eszünkbe jutott az a kérdés, hogy hogyan törlesztjük a részleteket abban az esetben, ha történik velünk valami: elveszítjük állásunkat, betegség vagy netán baleset ér minket.

Az Oney és az UNIQA által közösen kínált hitelfedezeti biztosítás éppen ezekre a helyzetekre készít fel minket, így bármilyen esetben nyugodtak lehetünk a hiteltörlesztés felől. Történjék velünk bármi, a biztosító segít az anyagi helyzet rendezésében. De mégis mibe kerül ez nekünk, valóban megéri-e?

Utóbbi kérdésre a válasz egyértelmű igen, hiszen sosem lehetünk elég óvatosak, azt pedig nem akarhatjuk, hogy anyagi gondjaink esetleg családtagjainkat terheljék. A segítség persze nincs ingyen, ám igencsak csekély árat kérnek a biztonságért. A hitelfedezeti biztosítás költsége változó, a választott csomagtól függ és vagy a teljes hitelösszeg, vagy az aktuális havi törlesztőrészlet néhány százalékával növeli meg költségeinket. De legyünk őszinték, saját anyagi biztonságunk akár többet is megér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.