Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2020. Augusztus 11. 16:58, kedd | PR

Hitelfedezeti biztosítás, a hosszútávú biztonság

Hitelfedezeti biztosítás, a hosszútávú biztonság

A hitelfelvételekkel kapcsolatban mindig tapasztalható egyfajta általános aggodalom, mely a törlesztőrészletek rendben történő fizetésére, a hosszabb távú hitelképességre vonatkozik.

Ami biztos: érdemes többször átgondolni, mire és mennyi hitelt veszünk fel és a védőháló sem árt, melyet egy hitelfedezeti biztosítás nyújt.

Jól átgondolt hitelezés

Manapság számos kifejezetten kedvező hitellehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatást. Ezek típusa és mértéke rendkívül változó, az egészen kis összegű áru- és személyi kölcsönöktől a több milliós autó- és lakáshitelekig terjedhet, sőt, még tovább. Ami közös bennük: anyagi elköteleződést jelentenek. A futamidő, a kamat és számos más egyéb változó mellett leginkább a kockázat az, mely eltérő szempont.

Egy hitel kockázata függ az épp fennálló, vagy éppen a jövőre nézve bizonytalan gazdasági helyzettől is. Mindenképpen fontoljuk meg, hogy mikor és milyen mértékű hitelt veszünk fel, legyen szó annak bármely típusáról, hiszen rengeteg minden múlhat a nagyobb gazdasági összefüggéseken is. És léteznek persze olyan, magunk és hitelünk biztonságát is garantáló opciók, mint amilyen például a hitelfedezeti bitosítás.

Hitelbiztonság minden helyzetben

A fizetőképesség hosszútávú biztosítása hitelező és a hitelt igénybe vevő közös érdeke. Nem érdemes magunkat irreálisan nagy összegű hitelekbe hajszolnunk, habár a jól felépített hitelezői rendszer erre nem is adna lehetőséget a bírálat során. Mégis fontos, hogy mi magunk lássuk át, mit vagyunk képesek akár évekig is biztonsággal törleszteni.

Számos biztonsági tényező van, mely a hitelek összes típusára érvényesíthető. Ilyen például az, hogy a forint alapú, fix kamatozású hitelek biztosan ugyanazt a törlesztőrészletet tartják a teljes futamidő alatt, mint amivel elindultunk. Ez már önmagában is olyan nagyfokú kiszámíthatóságot nyújt, melyre könnyebben építhetünk. A legbiztosabb módszer azonban mégis az, ha hitelfedezeti biztosítással védjük magunkat.

A biztos fedezet

Ha elgondolkoztunk valaha a hitelfelvételen, biztosan eszünkbe jutott az a kérdés, hogy hogyan törlesztjük a részleteket abban az esetben, ha történik velünk valami: elveszítjük állásunkat, betegség vagy netán baleset ér minket.

Az Oney és az UNIQA által közösen kínált hitelfedezeti biztosítás éppen ezekre a helyzetekre készít fel minket, így bármilyen esetben nyugodtak lehetünk a hiteltörlesztés felől. Történjék velünk bármi, a biztosító segít az anyagi helyzet rendezésében. De mégis mibe kerül ez nekünk, valóban megéri-e?

Utóbbi kérdésre a válasz egyértelmű igen, hiszen sosem lehetünk elég óvatosak, azt pedig nem akarhatjuk, hogy anyagi gondjaink esetleg családtagjainkat terheljék. A segítség persze nincs ingyen, ám igencsak csekély árat kérnek a biztonságért. A hitelfedezeti biztosítás költsége változó, a választott csomagtól függ és vagy a teljes hitelösszeg, vagy az aktuális havi törlesztőrészlet néhány százalékával növeli meg költségeinket. De legyünk őszinték, saját anyagi biztonságunk akár többet is megér.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.