Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 19. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hódít a gyulladáscsökkentő diéta

Hódít a gyulladáscsökkentő diéta

A középiskolai biológiaórán kívül aki nem az egészségügyi pályát választotta, valószínűleg nem sokat foglalkozott sejtjeivel. Pedig ez lehet a kulcs ahhoz, hogy a valaha létező legjobb formáját érje el. Míg a legtöbb diéta a kalória és a zsír bevitelét csökkenti, addig az új hollywood-i őrület a biokémiai szinten történő egészséges étkezés - íjra a Fox News.

A cél, hogy semlegesítsék a szervezetben előforduló gyulladást. De hogyan működik a diéta?

A telített zsírokban, a transz zsírokban és a finomított cukorban gazdag étkezésre számtalan reakció indul be: a 'rossz' zsír hatására a májban olyan anyagok termelődnek, amelyek felveszik a harcot a méreggel szemben, ez pedig gyulladást okoz. Mindeközben a glükóz nem jut el a sejtekhez, aminek következtében nem jut el az agyhoz a bevitel. Az eredmény: továbbra is éhesnek érzi magát, sóvárog az étel iránt.

Minél nagyobb a gyulladás mértéke, annál inkább sóvárog, így több kalóriát visz be. A gyulladás megmerevedik az artériákban, a bőrön pattanásokat okoz, és sokkal hajlamosabbá teszi a szervezetet a szívbetegségek és a rák kialakulására.

Manapság, amikor egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk, a gyulladás kialakulása nagyobb méretű probléma lett. Tehát a már említett telített és transz-zsírokat, valamint finomított cukrot nem szabad fogyasztani. Egyen inkább sok halat, zöldséget és gyümölcsöt, ezek segítenek a gyulladás semlegesítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.