Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Április 07. 17:24, kedd | PR

Hogyan ne etessük a szúnyogokat, ha végre megjön a jó idő?

Hogyan ne etessük a szúnyogokat, ha végre megjön a jó idő?

Melegszik az idő, végre lehet majd megint nyitott ablaknál aludni – egészen addig, míg az idei első szúnyog garnitúra ki nem fejlődik. Mit tehetünk, ha nem akarunk az étlapra kerülni minden éjszaka?

Enyhe tél, sok rovar

Nem volt idén igazi tél, aminek sok hozadéka közül az egyik, hogy rengeteg bogár, rovar életben maradt, ami normális esetben nem élte volna túl a telet. Esténként a kivilágított lakásokba özönlenek az apró, muslinca szerű rovarok, amik aztán ellepik a lámpaburákat és el is pusztulnak rajta. Amellett, hogy takarítani kell, ezek a kis lények rengeteg betegséget is be tudnak hozni a lakásba.

A másik nagy problémát a szúnyogok okozzák, amik évről évre változnak a kipermetezett rovarölő szerek hatására. Amelyik túléli a permetezést, az sokkal csúnyább csípéseket hagy maga után, mint néhány évtizeddel ezelőtt a „békebeli” társaik. Sok emberben allergiás reakciókat okoznak a rovarcsípések, aminek következtében a csípés helye feldagad és nehezen tűnik el, de az is gyakori, hogy orvosi beavatkozásra is sor kerül.

Ebből is látszik, hogy szúnyoghálót ajtóra és ablakra felhelyezni már nem kényelmi kérdés, hanem egészségügyi. Vannak szerencsére már egészen kiváló megoldások, amiknek segítségével a szúnyoghálót az ajtó vagy ablak keretére tudjuk erősíteni, így szellőztetés során nincs esélye a rovaroknak, hogy bejussanak a lakásba.

Ablakok védelme

Az ablakok esetében a legpraktikusabbak azok a rovarhálók, amiket öntapadós tépőzáras szalag segítségével tudunk felhelyezni. Nincs szükség fúrásra, faragásra, egyszerűen egy két centi széles szalagot kell az ablak külső keretére ragasztani és erre felerősíteni a méretre vágott szúnyoghálót. Ezeket a hálókat standard szélességben forgalmazzák, így egyedül talán a nagyon extrém módon más méretű ablakokra nem passzolnak. Ezen kívül minden ablakra jók és minimális hulladék keletkezik.

A szalag nagyon erős öntapadó ragasztó réteggel van ellátva, ami fa és műanyag ablakra egyformán jól tapad. Talán az egyetlen trükk, amit érdemes alkalmazni, az a keret alapos átmosása után egy ecetes áttörlés, ami biztosítja a teljesen zsírmentes felületet és ezzel a legjobb tapadást.

Ajtók védelme

Ajtókra hasonlóan praktikus hálót lehet felerősíteni, ami lamellákból áll és kétfelé húzható, mikor ki szeretnénk menni az ajtón. Középen gyakran van egy mágnesszalag, ami automatikusan zárja a hálót, mikor kilépünk az ajtón. Ezeket a hálókat is a keretre rögzítjük az ablakra rakható rovarhálókhoz hasonlóan öntapadó tépőzáras szalaggal.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 14. 16:51, kedd | PR

Legyen kikapcsolódás a fűnyírás! Válassza ki a legalkalmasabb fűnyírót!

Minden háztartás - amely kisebb, nagyobb kerttel vagy telekkel rendelkezik, esteleg társasházban közös udvarral - nélkülözhetetlen eszköze a fűnyíró.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 17. 11:22, kedd | PR

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

A digitális kor beköszöntével a játékipar is óriási fejlődésen ment keresztül, megjelentek az interaktív játékok, amelyek a játékélményen túl újabb remek eszközei a gyermekek fejlesztésének.