Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 21. 09:17, hétfő | Helyi
Forrás: Könnyü László Városi Könyvtár

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Mesehét

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Mesehét

Csillogó szemek, nevető arcok, játék, kacagás, önfeledt mesehallgatás – kortól és nemtől függetlenül mindenkit elvarázsolt a mese a Könnyü László Városi Könyvtár Népmese heti rendezvényein

A TÁMOP "Együtt a tudásért projekt keretében" egy egész héten át tartó színvonalas előadássorozaton vehettek részt a tamási gyerekek. A Kákics együttes vidám, zenés műsorral nyitotta a sort, melyen a második osztályosok a mesén kívül népi hangszerekkel is megismerkedhettek és bizony nehéz volt ülve maradni a jó muzsika hallatán. Másnap a Grimask bábszínház volt a vendég, délelőtt az óvodások, délután az elsősök élvezhették Ördöngős Jankó történetét. Ezután a harmadik osztályosok tanulhatták meg, hogyan kell legényt fogni a Babszem Jankó Színház Legényfogó című előadásán, este pedig Berecz András ének-és mesemondó varászolta el közönségét. Végül a negyedikesek gazdagíthatták mesebeli tarisznyájukat néhány szép mesével a Fantáziaszínház műsorán.
A Népmesehét zárórendezvénye egy rajzpályázat eredményhirdetése volt, melyet a könyvtár a népmesék ünnepének tiszteletére hirdetett meg az alsó tagozatosoknak.
A legszebb rajzokat Tóth Zsóka (1.osztály), Szili Evelin (2.osztály), Vadász Boglárka (3.osztály) és Szabó Klaudia (4.osztály) készítette. A pályázat 20 díjazottja októberben a könyvtár szervezésében egy jutalomkiránduláson vehetett részt a budapesti Mesemúzeumba .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!