Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 03. 14:47, hétfő | Helyi
Forrás: fotó: ozdijag.hu

Holnap avatják fel a Trianon-emlékművet

Holnap avatják fel a Trianon-emlékművet

A trianoni tragédiára emlékezve június 4-ét a magyar Országgyűlés 2010-ben a Nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. Holnap a megemlékezésen túl felavatják a Trianon-emlékművet is

Tamási Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a város lakóit a közadakozásból állított Trianon-emlékmű felavatására július 4-én, délelőtt 10 órára. Az ünnepség helyszíne: Kossuth tér, és a Hősök szobra előtti sétány.

Ünnepi beszédet mond Ribányi József, Tamási város polgármestere, Hirt Ferenc, országgyűlési képviselő, valamint Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (Felvidék) elnöke. Emlékműsort adnak a TONI óvodásai, diákjai és tanárai, valamint a Vályi Szakképző Iskola diákjai. Közreműködnek: Ferencz Orsolya énekesnő, a Pro Cultura Humana és a Római Katolikus Egyház templomi kórusa.

Az emlékművet megáldják a történelmi egyházak képviselői. Az ünnepi megemlékezés után kiállítás megnyitóra kerül sor a Kultúrák Házában: "A hazát ne feledjétek" címmel Steiner Józsefné magángyűjtő eredeti képeslapjaiból és a tamási lakosok által rendelkezésre bocsátott Trianon emléktárgyakból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.