Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 11. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: www.tamasi.hu

Huszonhárom személyt tesztelnek Tamásiban

Huszonhárom személyt tesztelnek Tamásiban

A szervezők kérik az előre kiválasztott személyeket, hogy vegyenek részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton, mellyel segítenek a járvány leküzdésében és hozzájárulnak a vírus elleni kutatás sikeréhez.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között. A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt. Tamási település is bekerült a mintába. A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjék hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatnak a vizsgálatot végzők többek között a kockázati tényezőkről. A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel. A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton. A szervezők kérik a településen élők közül a 23 előre kiválasztott személyt, hogy vegyenek részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton, mellyel segítenek a vírus elleni küzdelemben, a járvány leküzdésében és hozzájárulnek a vírus elleni kutatás sikeréhez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 15:13, szerda | Helyi

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.