Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Június 20. 14:17, csütörtök | Helyi

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

A Bendegúz Akadémia egyedülálló országos levelezős tanulmányi versenye az elmúlt években az egyik legnagyobb és legrangosabb komplett tanulmányi versennyé vált.

Célja, hogy a kíváncsi, bátor, tudását fejleszteni akaró és a megszerzett ismereteire büszke diákokból olyan értékes közösséget építsen, ahol mindenkinek van esélye megmutatni, miben jó. A versenyzők több tantárgyból választhatnak. A hat fordulós verseny feladatai a tanév során lehetőséget biztosítanak a diákoknak a választott tantárgy tananyagában való elmélyülésre, gyakorlásra, tudásuk fejlesztésére, egyben jó lehetőséget biztosítanak a megyei döntőre való felkészülésre is. A megyei döntőt az ötödik forduló után rendezik meg, ahova a legtöbb pontszámot elért versenyzőket várják. Az országos döntőben a megyei első helyezett diák képviselheti a megyéjét. A Würtz Ádám Általános Iskola 15 alsó tagozatos tanulója vett részt áprilisban a Tudásbajnokság megyei döntőjén. A szorgalom, a kitartás és a tehetség most is meghozta a várt eredményt, a sikeres szereplést. Szegeden, június 1-jén lezajlott a Tudásbajnokság országos döntője is, a megyei eredménye alapján két tanuló vett részt a versenyen Tamásiból. Bakó Dóra, 2.b osztályos tanuló szépen helyt állt a szoros megmérettetésben. Felkészítője Voloscsukné Csatári Magdolna volt. K. Németh Zsuzsanna, 4.a osztályos tanuló az elismerésre méltó 4. helyezést érte el, őt Molnárné Németh Erika készítette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 10:50, hétfő | Helyi

Folytatódnak az ellenőrzések Tolna megyében

A héten Tamásiban is ellenőrzik a ruha- és ajándékárusokat.

2019. November 11. 10:43, hétfő | Helyi

Kazánházban keletkezett tűz Pincehelyen

A kiérkező tamási és simontornyai egység teljes légzésvédelem mellett eloltotta a tüzet.

2019. November 06. 14:32, szerda | Helyi

Lenyűgöző, megrázó olvasmányt mutattak be

Könyvbemutatót tartott dr. Cey-Bert Róbert Gyula A Székely Hadosztály című új regényéről a simontornyai várban.

2019. November 06. 14:29, szerda | Helyi

Csaknem a duplájával közlekedett az audis

A halálútnak is nevezett 631-es úton annak ellenére hajtott majdnem a megengedett sebesség duplájával, hogy az útszakaszon az elmúlt hónapban hárman vesztették életüket.