Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Június 20. 14:17, csütörtök | Helyi

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

A Bendegúz Akadémia egyedülálló országos levelezős tanulmányi versenye az elmúlt években az egyik legnagyobb és legrangosabb komplett tanulmányi versennyé vált.

Célja, hogy a kíváncsi, bátor, tudását fejleszteni akaró és a megszerzett ismereteire büszke diákokból olyan értékes közösséget építsen, ahol mindenkinek van esélye megmutatni, miben jó. A versenyzők több tantárgyból választhatnak. A hat fordulós verseny feladatai a tanév során lehetőséget biztosítanak a diákoknak a választott tantárgy tananyagában való elmélyülésre, gyakorlásra, tudásuk fejlesztésére, egyben jó lehetőséget biztosítanak a megyei döntőre való felkészülésre is. A megyei döntőt az ötödik forduló után rendezik meg, ahova a legtöbb pontszámot elért versenyzőket várják. Az országos döntőben a megyei első helyezett diák képviselheti a megyéjét. A Würtz Ádám Általános Iskola 15 alsó tagozatos tanulója vett részt áprilisban a Tudásbajnokság megyei döntőjén. A szorgalom, a kitartás és a tehetség most is meghozta a várt eredményt, a sikeres szereplést. Szegeden, június 1-jén lezajlott a Tudásbajnokság országos döntője is, a megyei eredménye alapján két tanuló vett részt a versenyen Tamásiból. Bakó Dóra, 2.b osztályos tanuló szépen helyt állt a szoros megmérettetésben. Felkészítője Voloscsukné Csatári Magdolna volt. K. Németh Zsuzsanna, 4.a osztályos tanuló az elismerésre méltó 4. helyezést érte el, őt Molnárné Németh Erika készítette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Már német nyelvből is tehető nyelvvizsga a gimnáziumban

Októberben szervezik az első vizsgát, melyre várják a jelentkezőket.

2019. Július 17. 10:00, szerda | Helyi

Dörgicse – Szentantalfa a tamási természetjárók hétvégi úti célja

A csoport a Balaton-felvidék egyik legszebb fekvésű településére, Dörgicsére utazik július 20-án.

2019. Július 17. 06:00, szerda | Helyi

Regölyben járt az Ízőrzők stábja

A Duna Televízióban látható műsor a régi magyar konyha hagyományos ízeit kutatja fel.

2019. Július 16. 12:00, kedd | Helyi

Egy hónapig tárgyalási szünet lesz a bíróságokon

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az ügyfélsegítő nap szünetel.