Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 20. 14:17, csütörtök | Helyi

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

A Bendegúz Akadémia egyedülálló országos levelezős tanulmányi versenye az elmúlt években az egyik legnagyobb és legrangosabb komplett tanulmányi versennyé vált.

Célja, hogy a kíváncsi, bátor, tudását fejleszteni akaró és a megszerzett ismereteire büszke diákokból olyan értékes közösséget építsen, ahol mindenkinek van esélye megmutatni, miben jó. A versenyzők több tantárgyból választhatnak. A hat fordulós verseny feladatai a tanév során lehetőséget biztosítanak a diákoknak a választott tantárgy tananyagában való elmélyülésre, gyakorlásra, tudásuk fejlesztésére, egyben jó lehetőséget biztosítanak a megyei döntőre való felkészülésre is. A megyei döntőt az ötödik forduló után rendezik meg, ahova a legtöbb pontszámot elért versenyzőket várják. Az országos döntőben a megyei első helyezett diák képviselheti a megyéjét. A Würtz Ádám Általános Iskola 15 alsó tagozatos tanulója vett részt áprilisban a Tudásbajnokság megyei döntőjén. A szorgalom, a kitartás és a tehetség most is meghozta a várt eredményt, a sikeres szereplést. Szegeden, június 1-jén lezajlott a Tudásbajnokság országos döntője is, a megyei eredménye alapján két tanuló vett részt a versenyen Tamásiból. Bakó Dóra, 2.b osztályos tanuló szépen helyt állt a szoros megmérettetésben. Felkészítője Voloscsukné Csatári Magdolna volt. K. Németh Zsuzsanna, 4.a osztályos tanuló az elismerésre méltó 4. helyezést érte el, őt Molnárné Németh Erika készítette fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.