Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 03. 16:48, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Skandináv-félsziget déli részétől a Brit-szigeteken át egészen a Pireneusi-félsziget keleti területéig anticiklon húzódik. Arrafelé az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk északkeleti vidékén, a Mediterrán térségben, valamint a Pireneusi-félszigettől nyugatra ciklonok örvénylenek. A felsorolt helyeken és a ciklonokhoz tartozó frontálzóna mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északkeleten és a mediterrán ciklon hátoldalán havazik, másutt az eső esik. Európa északi felén a legmagasabb nappali hőmérséklet még mindig több fokkal elmarad az ilyenkor szokásosnál, többnyire -1 és +8 fok között alakul. Délen és keleten enyhébb az idő, ott a délutáni órákra általában 12 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd kissé szárazabb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, és főként északon és keleten várható eső, zápor, északnyugaton havas eső, havazás is előfordul. Csütörtökön a Dunántúlon fokozatosan felszakadozik a felhőzet, néhány órára kisüt a nap, keleten azonban erősen felhős marad az ég. Északnyugaton egy-egy zápor, keleten eleinte még több helyen, majd elsősorban északkeleten eső valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és északkeleten helyenként megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között várható, de északkeleten 5, 7 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7, 11 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal