Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 10. 12:36, péntek | PR

Így óvd a fém falburkolatot!

Így óvd a fém falburkolatot!

Az egyik modern építészeti anyag a fém falburkolat, ami kül- és beltérben is rendkívül mutatós tud lenni.

Ugyanakkor vannak olyan különleges tulajdonságai, amiket szem előtt kell tartani, hogy valóban tartós legyen és sokáig szép maradjon.

Sokféle fém falburkolat létezik már, amit vagy dekorációs célból használunk, vagy pedig éppen tartóssága és kiváló tulajdonságai miatt. Vannak azonban különleges igényei is, amiket figyelembe kell venni.

Fém falburkolat óvása festés során

A fém falburkolat maszkolására különösen nagy figyelmet kell fordítani festésnél, mert a fém falburkolat típusától függően igen érzékeny is lehet. A festéktől való megóvására felhelyezett maszkoló szalag tartós vagy végleges nyomot is hagyhat a felületén, ezért fontos, hogy a felületnek megfelelő szalaggal takarjuk, mikor erre szükség van.

Szerencsére már kapható alacsony és közepes tapadású maszkoló szalag, ami elvégzi a feladatát, de nem roncsolja a felületet. Arra is figyelni kell, hogy a lehető legrövidebb ideig maradjon csak a fém falburkolaton a maszkoló szalag, hogy ne okozzon elszíneződést. Érdemes akár egy ragasztó tesztet végezni, mielőtt nagy felületen alkalmazzuk.

Fém falburkolat tisztítása

A fém falburkolat tisztítása egy körültekintést igénylő feladat. A portalanítás egyszerű, de bármi, ami lemosást, vagy vegyszeres kezelést igényel, már elővigyázatosságot követel, mivel a savas vagy erősen lúgos tisztítószerek károsíthatják, elszínezhetik a felületet, ami véglegesen is roncsolódhat.

Éppen ezért alaposan olvassuk el a tisztítószer leírását, mielőtt használnánk, és itt is végezzünk próbát, hogy meggyőződjünk róla, a tisztítószer nem fogja károsítani a fém falburkolatot.

Néhány ötlet

Homlokzaton óriási játéka lehet a kültéri fém falburkolatnak, de ha lakásunk van, akkor sem kell lemondanunk erről a remek építészeti anyagról. Felületképzésétől függően lehet elegáns, futurisztikus vagy akár maszkulin hangulata egy fém faburkolatnak.

Kerülhet a nappaliba vagy az előszobába, esetleg a fürdőszobába is dekorációs elemként. Ugyanakkor arra figyelni kell, hogy mivel erőteljes design elemről van szó, a túlzott mértékű használata visszaüt és agyonnyomhatja a teret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.