Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. November 30. 07:30, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Illangó lányok a vizek mellől

Illangó lányok a vizek mellől

Utolsó állomásához érkezik december 2-án a Folkbeats népzenei és világzenei tehetségkutató verseny szervezői által indított lemezbemutató koncertsorozat az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Ezúttal a Drum And Folk és az Illangó debütáló albumait ismerheti meg a nagyérdemű.

A 2010-ben, Kecskeméten alakult Drum And Folk kísérletezik, és ismeretlen vizekre merészkedik, hogy felfedezzen egy új világot. Az érdekes zenei kísérlet egy dinamikus, ötletes, szórakoztató világzene egy gyönyörű hangú énekesnővel fölturbózva.

A muzsikusok célja, hogy közelebb hozzák a népzenét a fiatal generációhoz, ezért az autentikus magyar dallamokat modern világzenei köntösbe öltöztetve, a zenei műfajok sokszínű keverékét hozták létre. A dalokban, felcsendülnek a reggae, drum and bass, funky, rock, jazz és blues-os elemek is.

Az Illangó nem más, mint három magyar lány a Duna, a Tisza és a Balaton mellől, akik nem csak horgászni tudnak. Az énekesnők külön-külön is több népzenei versenyen szerepeltek sikerrel, és válogatáslemezeken is hallhatók.

Együttesüket a barátság és a közös érdeklődés hozta össze, 2008 tavaszán alakultak. Elsősorban a vokális magyar népzenéből merítenek, de szívesen válogatnak különböző nemzetek, nemzetiségek (például ruszin, szlovák, lengyel) népdalanyagából is. A vidám, vicces, néha szomorú népdalok elementáris erővel, hitelesen és mély átérzéssel szólalnak meg előadásukban. Debütáló lemezükön hegedű, brácsa, bőgő és cimbalom is kíséri őket.

A lányok szeretnék a népzenét közelebb vinni az emberekhez, bebizonyítva, hogy az egy közös nyelv, és mindenki számára elérhető érték, a mindennapjainkban is éltethető kincs. Fiatalok, szépek, okosak, tehetségesek, szerények, fontos számukra az autentikus népzene minél szélesebb körű megismertetése, s a kisugárzásukat sem kölcsönbe kapták.

A 7 órától induló lemezbemutató koncertek vendége Pál István 'Szalonna' és a Ba-Ra-Ka zenekar. További hír, hogy megjelent a teljes Folkbeats népzenei és világzenei albumsorozat, amely a helyszínen megvásárolható.

Címkék: Folkbeats

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése