Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Október 12. 14:41, hétfő | Helyi

Indul a Zöld Pont és Civilház kivitelezése

Indul a Zöld Pont és Civilház kivitelezése

Tamásiban a városközponthoz közel eső, korábban tésztagyárként és termékfelvásárlóként működő, régóta használaton kívüli épületet szeretnék hasznosítani, mely a Deák Ferenc utca 43. szám alatt található.

A város önkormányzata a „Barnamezős területek rehabilitációja” elnevezésű pályázati felhívásra még 2018 tavaszán nyújtotta be támogatási igényét.
A korábban ipari vagy kereskedelmi célokra használt területeket - amelyek alacsony koncentrációjú veszélyes hulladékkal vagy más szennyezéssel lehetnek terheltek - nevezik barnamezős területeknek. Általában városok ipari körzetében találhatóak, ahol nagyrészt elhagyott gyárak, kereskedelmi épületek vannak, e területeket a megtisztításukat követően újra használatba lehet venni. Tamásiban a városközponthoz közel eső, korábban tésztagyárként és termékfelvásárlóként működő, régóta használaton kívüli épületet szeretnék hasznosítani, mely a Deák Ferenc utca 43. szám alatt található.
Az önkormányzat a projektben tervezett kivitelezési tevékenységre szerződést kötött a PSN Kft-vel, a munkaterület átadására 2020 októberében kerül sor. A fenntartható város szempontjából egyre nagyobb jelentősége van az egyéb, akár belvárosi elhelyezkedésű üres ingatlanok hasznosításának is, ahol a jövőbeli beruházás célja egy új funkció megtalálásával a környezet javítása, és adott esetben az ingatlan értékvédelme, megőrzése.
A projekt alapvetően közösségi és kulturális célokat szolgál, hiszen otthont teremt a civil egyesületek számára, hogy megtartsák üléseiket, rendezvényeiket. A fejlesztés megvalósulásával így közösségi célokat kiszolgáló épület alakulna ki, amely mint rendezvényközpont, szolgáltatóház, szabadidős létesítmény funkcionálna. Mindemellett a lehetőséget kapnak a művészeti iskola, általános iskola, gimnázium vagy szakképző iskola diákjai a tanórákon felüli ismeretek elsajátítására, gyakorlásra, valamint foglalkozások tartására, azaz közösségi célú használatra. Az önkormányzat olyan épületet tervez kialakítani, amely mint rendezvényközpont, szolgáltatóház és szabadidős létesítmény funkcionálna. A tervezett épületben helyet kapnának irodák, rendezvénytér, konferenciaterem, infopont és alkotóműhely, kézműves-foglalkoztató, vizesblokk, raktár, öltöző és egy felújított belső udvar. A beruházás során figyelnek arra, hogy a népi építészet hagyományos anyaghasználatának megőrzésével, gyakorlásával és újraalkalmazásával újítsák fel az épületet. A kivitelezés 2020 októberében kezdődik meg, és előreláthatólag 2021 novemberében zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.