Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. December 04. 12:02, szombat | PR
Forrás: (x)

Inkubátorház: az induló vállalkozások bölcsője

Inkubátorház: az induló vállalkozások bölcsője

A kis- és induló vállalkozások számára minden segítség jól jön a kezdeti időkben. Ahhoz, hogy később önállóan is megálljanak a saját lábukon nem árt, ha eleinte egy támogató, segítő közegben élik mindennapjaikat.

Épp ezt hivatottak megteremteni az inkubátorházak.

Bizonytalan első lépések
Egy új vállalkozás létrehozása nagy feladat, melyet összetett döntések és előkészítő lépések hálózata előz meg. Az elhatározás egy dolog, ugyanakkor számos technikai feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy egyáltalán egy induló vállalkozásról, cégről beszélhessünk. Ha valaki ilyenbe vágja a fejszéjét, vélhetően tisztában van a szükségletekkel, követelményekkel és az esszenciális fontosságú tényezőkkel, ám a folyamat itt nem áll meg.

Ha az emberi élet analógiáját hívjuk segítségül, egy cég megalapítása tulajdonképpen maga a születés, mely mindennek az alapja, de önálló életre még nem alkalmas. Ahogy az újszülött gyermek is folyamatos segítségre, óvásra és támogatásra szorul, a kis- és induló vállalkozások kezdeti lépései is igénylik a tapasztalt segítséget. Erre ma már számos megoldás létezik, mégis, a leghatékonyabb támogató- és védőhálót az úgynevezett inkubátorházak jelentik, melyek célja kifejezetten az, hogy a friss vállalkozások indulását támogassa.

A gazdasági inkubátor

Az inkubátorházak elnevezése meglehetősen találó. Az inkubátor kifejezés elsősorban az egészségügyből lehet ismerős, mint a koraszülöttek biztonságos és steril védőburkát biztosító eszköz. Bár a gazdaság területén nem ennyire konkrét dologra kell gondolni, de tény, hogy az elv nagyon is hasonló. Az inkubátorházak lényegében egy kifejezetten induló vagy épp kisvállalkozások számára kialakított, szolgáltatásokkal és kedvezményekkel párosuló épületek, melyekbe az adott cég berendezkedhet a kezdeti időkre.

Ezek az inkubátorházak megoldást kínálnak az egyedi igényekre is, céljuk a gazdaság fellendítése, a vállalkozói kedv ösztönzése és az első lépéseiket megtevő cégek segítése. Felmerülhet persze a kérdés, hogy egy épület miben tud segítő kezet nyújtani. Az inkubátorház fogalma azonban nem csupán irodaházakat takar, hanem minden más, ahhoz tartozó támogató szolgáltatást is, mely megkönnyíti az új cégek mindennapi életét, így nekik csak a munkára kell koncentrálniuk.

Szolgáltatások és kedvezmények

Az inkubátorházakhoz gyakorta párosulnak különféle szolgáltatások is, melyek ingyenesen, vagy kedvezményesen vehetők igénybe. Ezek lehetnek az IT területét érintő támogatások, adminisztratív jellegű segítségek, de ide sorolhatók a különféle tanácsadói szolgáltatások is. A szolgáltatási csomagok nagyban segítik a gördülékeny ügymenetet, ám természetesen az inkubátorházak kínálta kedvezmények is vonzók.

Az inkubátorházaknak köszönhetően az új cégek is felújított, infrastrukturális szempontból is modern irodaházakba költözhetnek, mindezt pedig igen kedvező áron. A fenntartási és üzemeltetési költségek jóval elmaradnak az átlagosan jellemző áraktól, mely hatalmas anyagi könnyebbséget jelent az adott esetben még csak kisebb bevétellel rendelkező cégeknek. Az inkubátorház segíti az első lépéseket, hogy aztán megerősödve léphessünk ki a nagyobb piacokra.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 05. 10:40, szerda | PR

Ezért használj megbízható nyelvvizsga feladatokat!

A nyelvvizsga igen költséges mulatság tud lenni, nem csoda, hogy ott spórolunk rajta, ahol csak tudunk.

2021. December 21. 08:46, kedd | PR

Eshet a hó, fújhat a szél, ha az öltözet stimmel, akkor lényegtelenek az időjárási körülmények!

Elérkeztünk az év leghidegebb periódusához, amikor az esőtől kezdve az ónos esőn át a havazásig bármi és minden várható, némi széllel vegyítve. Úgyhogy nagyon nem mellékes, hogy milyen ruhadarabok kerülnek előtérbe.