Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 04. 12:02, szombat | PR
Forrás: (x)

Inkubátorház: az induló vállalkozások bölcsője

Inkubátorház: az induló vállalkozások bölcsője

A kis- és induló vállalkozások számára minden segítség jól jön a kezdeti időkben. Ahhoz, hogy később önállóan is megálljanak a saját lábukon nem árt, ha eleinte egy támogató, segítő közegben élik mindennapjaikat.

Épp ezt hivatottak megteremteni az inkubátorházak.

Bizonytalan első lépések
Egy új vállalkozás létrehozása nagy feladat, melyet összetett döntések és előkészítő lépések hálózata előz meg. Az elhatározás egy dolog, ugyanakkor számos technikai feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy egyáltalán egy induló vállalkozásról, cégről beszélhessünk. Ha valaki ilyenbe vágja a fejszéjét, vélhetően tisztában van a szükségletekkel, követelményekkel és az esszenciális fontosságú tényezőkkel, ám a folyamat itt nem áll meg.

Ha az emberi élet analógiáját hívjuk segítségül, egy cég megalapítása tulajdonképpen maga a születés, mely mindennek az alapja, de önálló életre még nem alkalmas. Ahogy az újszülött gyermek is folyamatos segítségre, óvásra és támogatásra szorul, a kis- és induló vállalkozások kezdeti lépései is igénylik a tapasztalt segítséget. Erre ma már számos megoldás létezik, mégis, a leghatékonyabb támogató- és védőhálót az úgynevezett inkubátorházak jelentik, melyek célja kifejezetten az, hogy a friss vállalkozások indulását támogassa.

A gazdasági inkubátor

Az inkubátorházak elnevezése meglehetősen találó. Az inkubátor kifejezés elsősorban az egészségügyből lehet ismerős, mint a koraszülöttek biztonságos és steril védőburkát biztosító eszköz. Bár a gazdaság területén nem ennyire konkrét dologra kell gondolni, de tény, hogy az elv nagyon is hasonló. Az inkubátorházak lényegében egy kifejezetten induló vagy épp kisvállalkozások számára kialakított, szolgáltatásokkal és kedvezményekkel párosuló épületek, melyekbe az adott cég berendezkedhet a kezdeti időkre.

Ezek az inkubátorházak megoldást kínálnak az egyedi igényekre is, céljuk a gazdaság fellendítése, a vállalkozói kedv ösztönzése és az első lépéseiket megtevő cégek segítése. Felmerülhet persze a kérdés, hogy egy épület miben tud segítő kezet nyújtani. Az inkubátorház fogalma azonban nem csupán irodaházakat takar, hanem minden más, ahhoz tartozó támogató szolgáltatást is, mely megkönnyíti az új cégek mindennapi életét, így nekik csak a munkára kell koncentrálniuk.

Szolgáltatások és kedvezmények

Az inkubátorházakhoz gyakorta párosulnak különféle szolgáltatások is, melyek ingyenesen, vagy kedvezményesen vehetők igénybe. Ezek lehetnek az IT területét érintő támogatások, adminisztratív jellegű segítségek, de ide sorolhatók a különféle tanácsadói szolgáltatások is. A szolgáltatási csomagok nagyban segítik a gördülékeny ügymenetet, ám természetesen az inkubátorházak kínálta kedvezmények is vonzók.

Az inkubátorházaknak köszönhetően az új cégek is felújított, infrastrukturális szempontból is modern irodaházakba költözhetnek, mindezt pedig igen kedvező áron. A fenntartási és üzemeltetési költségek jóval elmaradnak az átlagosan jellemző áraktól, mely hatalmas anyagi könnyebbséget jelent az adott esetben még csak kisebb bevétellel rendelkező cégeknek. Az inkubátorház segíti az első lépéseket, hogy aztán megerősödve léphessünk ki a nagyobb piacokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.