Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2020. Március 17. 11:22, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

A digitális kor beköszöntével a játékipar is óriási fejlődésen ment keresztül, megjelentek az interaktív játékok, amelyek a játékélményen túl újabb remek eszközei a gyermekek fejlesztésének.


Most megtudhatod, miért jó választás az interaktív játék!

9 és 12 hónapos kor között a babák mászni kezdenek, megtanulják megkülönböztetni a tárgyakat, és egyre vonzóbbá válnak azok, amelyek interaktívak, hangot adnak, világítanak. Miközben ezekkel játszanak, be kell kapcsolódniuk a játékba a saját hangjuk, kezük használatával.

Mire kell ügyelni a kiválasztásnál? Az interaktív játékkal szemben az a lényeges elvárás, hogy fejlessze a kognitív képességeket, és egyúttal a figyelmet fenntartva szórakoztassa a gyermeket, továbbá ebben az esetben is alapvető szempont, hogy illeszkedjen a baba életkorához.

A jó interaktív játék a fentieken túl kreativitásra és problémamegoldásra ösztönöz, fejleszti a motorikus készségeket és segíti az érzelemkifejezést. Kulcsfontosságú azonban, hogy hagyjuk a gyermeknek, hogy saját maga fedezze fel a játék összes funkcióját, és semmiképp se mutassuk meg neki a számunkra helyesnek vélt használatot.

A Játéksziget oldalán seregnyi interaktív játék közül válogathatsz, amelyek mind alkalmasak arra, hogy fejlesszék a gyermeked különböző készségeit.

Az utánzás csak rossz szokás?

A túléléshez elengedhetetlen a megfigyeléses tanulás, azaz az utánzás. A gyerekek ezt a képességet már korán elsajátítják, így bővítik a tudásukat.

Utánzáskor a modell cselekvéseit, hangulatait, érzelmeit veszi át, modell pedig lehet bárki - szülő, orvos, óvónéni -, akivel kapcsolatba lép a gyerek. A folyamat két éves kor körül kezdődik, és eltarthat akár a gyermek 9 éves koráig is.

Az interaktív játékok esetében a gyermek aktív részese lesz a játéknak, és például a játékbabával megismerheti egy igazi baba igényeit, és fejlődik a beleérző képessége is. Továbbá ennek a játéknak a segítségével a kistestvér érkezésére is felkészíthetjük őt.

Ezen felül segíthet olyan helyzetek oldásában, mint az orvosi és fogorvosi látogatás, valamint a különböző betegségek kezelésekor el tudjuk magyarázni, hogy mi is történik a kis testükben, és miért lényeges betartani a doktor bácsi által felállított szabályokat, például a gyógyszer rendszeres bevételét, vagy egy újabb csésze tea elfogyasztását. A játékot kiegészíthetjük például sebtapasszal, cumisüveggel vagy bármivel, ami segít a valóságot minél élethűbben leképezni.

Az interaktív babák esetében az a szabály, hogy minél kisebb a gyerek, annál kevesebb funkcióval rendelkező játékot célszerű vásárolni számára.

Sokan talán ódzkodnak ezektől a játékoktól, mivel tartja magát az a téves feltevés, hogy a gyerekeket esetleg túl sok inger éri általuk. Azonban az igazság az, hogy a képernyő előtt töltött idő alatt sokkal több inger éri őket, így érdemes korlátozni a kütyük használatát.

Címkék: Játéksziget

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 17. 11:10, kedd | PR

Mit kell tudni az inlay és onlay porcelánbetétekről?

Az idő múlásával az amalgám töméseket a többség lecseréli fehér tömésre, ami sokkal esztétikusabb és persze tartósabb is.

2020. Március 17. 10:15, kedd | PR

Építsük meg a holnapot!

Ki gondolná, hogy az építő játékok segítségével egyenesen a gyermek holnapja építhető meg?

2020. Március 05. 15:47, csütörtök | PR

Rekordév volt 2019, de az ingatlanpiaci rekordoknak vége

Több lakást adtak el tavaly, a 2019-es évben mint az azelőtti tíz évben bármikor. A házépítési boomnak azonban egyértelműen véget vet az újépítésű lakások ÁFÁ-jának megemelése.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.