Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 17. 11:22, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

A digitális kor beköszöntével a játékipar is óriási fejlődésen ment keresztül, megjelentek az interaktív játékok, amelyek a játékélményen túl újabb remek eszközei a gyermekek fejlesztésének.


Most megtudhatod, miért jó választás az interaktív játék!

9 és 12 hónapos kor között a babák mászni kezdenek, megtanulják megkülönböztetni a tárgyakat, és egyre vonzóbbá válnak azok, amelyek interaktívak, hangot adnak, világítanak. Miközben ezekkel játszanak, be kell kapcsolódniuk a játékba a saját hangjuk, kezük használatával.

Mire kell ügyelni a kiválasztásnál? Az interaktív játékkal szemben az a lényeges elvárás, hogy fejlessze a kognitív képességeket, és egyúttal a figyelmet fenntartva szórakoztassa a gyermeket, továbbá ebben az esetben is alapvető szempont, hogy illeszkedjen a baba életkorához.

A jó interaktív játék a fentieken túl kreativitásra és problémamegoldásra ösztönöz, fejleszti a motorikus készségeket és segíti az érzelemkifejezést. Kulcsfontosságú azonban, hogy hagyjuk a gyermeknek, hogy saját maga fedezze fel a játék összes funkcióját, és semmiképp se mutassuk meg neki a számunkra helyesnek vélt használatot.

A Játéksziget oldalán seregnyi interaktív játék közül válogathatsz, amelyek mind alkalmasak arra, hogy fejlesszék a gyermeked különböző készségeit.

Az utánzás csak rossz szokás?

A túléléshez elengedhetetlen a megfigyeléses tanulás, azaz az utánzás. A gyerekek ezt a képességet már korán elsajátítják, így bővítik a tudásukat.

Utánzáskor a modell cselekvéseit, hangulatait, érzelmeit veszi át, modell pedig lehet bárki - szülő, orvos, óvónéni -, akivel kapcsolatba lép a gyerek. A folyamat két éves kor körül kezdődik, és eltarthat akár a gyermek 9 éves koráig is.

Az interaktív játékok esetében a gyermek aktív részese lesz a játéknak, és például a játékbabával megismerheti egy igazi baba igényeit, és fejlődik a beleérző képessége is. Továbbá ennek a játéknak a segítségével a kistestvér érkezésére is felkészíthetjük őt.

Ezen felül segíthet olyan helyzetek oldásában, mint az orvosi és fogorvosi látogatás, valamint a különböző betegségek kezelésekor el tudjuk magyarázni, hogy mi is történik a kis testükben, és miért lényeges betartani a doktor bácsi által felállított szabályokat, például a gyógyszer rendszeres bevételét, vagy egy újabb csésze tea elfogyasztását. A játékot kiegészíthetjük például sebtapasszal, cumisüveggel vagy bármivel, ami segít a valóságot minél élethűbben leképezni.

Az interaktív babák esetében az a szabály, hogy minél kisebb a gyerek, annál kevesebb funkcióval rendelkező játékot célszerű vásárolni számára.

Sokan talán ódzkodnak ezektől a játékoktól, mivel tartja magát az a téves feltevés, hogy a gyerekeket esetleg túl sok inger éri általuk. Azonban az igazság az, hogy a képernyő előtt töltött idő alatt sokkal több inger éri őket, így érdemes korlátozni a kütyük használatát.

Címkék: Játéksziget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.