Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 02. 12:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Iraki embercsempészt ítéltek tizenegy év fegyházra Tatabányán

Iraki embercsempészt ítéltek tizenegy év fegyházra Tatabányán

Tíz hónap alatt száz embert juttatott illegálisan Nyugat-Európába egy embercsempész-hálózat, amelynek iraki vezetőjét első fokon 11 év fegyházra ítélte a Tatabányai Törvényszék

- tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t. Borbély Veronika helyettes sajtószóvivő közölte: a hálózathoz tartozott még egy egyiptomi, egy szír és öt magyar férfi. A bűnszervezet tagja volt legalább három, ismeretlenül maradt elkövető is, aki a migránsokat a menekülttáborokból irányította és egy budapesti hotelben fogadta őket.

Az iraki férfi szervezte és irányította a Bicskéről és Vámosszabadiból induló fuvarokat. A szállításért kapott pénzből fizette a szervezet tagjait, valamint az embercsempészéshez használt gépjárművek, autópálya-matricák és telefonok megvásárlását.

Az elkövetők 2015 júliusától 2016 májusáig legalább száz embert csempésztek Nyugat-Európába, és ezzel az iraki férfi több mint hatmillió forintra tett szert.

A Tatabányai Törvényszék a bűnszervezet irányítójára 11 év fegyházbüntetést szabott ki, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a többi vádlottat is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.