Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. November 08. 20:17, vasárnap | PR

Irodaház Budapesten: előnyök több szempontból

Irodaház Budapesten: előnyök több szempontból

A főváros már egyébként is rengeteg irodaházzal rendelkezik, ám ez napjainkban is bővülő tendenciát mutat. Az új centrumok szinte gombaként nőnek ki a földből és válnak a városkép részeivé.

De vajon indokolja-e ezt a keresleti piac, illetve milyen előnyöket tartogat egy irodaház a bérlők számára?

Cégek, bérlők, igények

Budapest nem csak turisztikai, hanem gazdasági szempontból is kiemelt szerepet tölt be az ország életében, ezzel együtt pedig már európai szinten is jelentős központnak számít a város. Évről-évre egyre több nagyvállalat, külföldi befektető és cég létesít telephelyet, kirendeltséget a fővárosban, ennek pedig bizony megvannak az ingatlan igényei is.

A nyugati színvonalú irodaházak közül egyre több és több jelenik meg a város látképében, mely nem is véletlen, hiszen a külföldről áramló tőke és növekvő befektetési kedv egyrészt ezt várja el, másrészt épp ebből a tőkéből van – többek között – lehetőség a megépítésükre. Aki külső szemmel csak annyi lát, hogy szupermodern irodaházak csak épülnek és épülnek, ám üresen tátonganak, nagyot tévednek, hiszen a legtöbb esetben ezek már jó előre teltházzal üzemelnek, vagy épp egy világvállalat éppen készülő központjai lesznek.

Ez alapján tehát az irodaházak budapesti jelenléte nagyon is indokolt, sőt, ha ez a tendencia megmarad, további beruházásokra is érdemes számítani. Fontos szem előtt tartani azt, hogy egy dinamikusan fejlődő európai város látképe folyamatosan változik, elsősorban ezeknek a szemrevaló toronyépületeknek köszönhetően. Ez is csak azt jelzi azonban, hogy az adott helynek megvan erre a gazdasági és tőkealapja, mely egyértelműen jó jel.


A centralizált üzlet

Az irodaházak budapesti palettája rendkívül változatos, hiszen a modern komplexumok mellett megtalálhatók a régebbi, elmúlt évtizedekben felhúzott épületegyüttesek is. Ezek nyilván sok mindenben eltérnek, az árfekvéstől kezdve, az infrastruktúrán át, az elhelyezkedéssel bezárólag. Ami közös bennük, az az a jellemzőjük, hogy ezeket az épületeket kifejezetten olyan céllal építették meg, hogy azokban effektívüzleti tevékenység működhessen.

Irodákat persze sok helyen be lehet rendezni, akár régebbi lakóépületekben is és láthatóan ez is jelen van a fővárosban. Ám egy cég számára is jóval kifizetődőbb hosszútávon, ha egy külön erre specializálódott épületbe rendezi be székhelyét. Ennek számos oka van, melyek közül néhányat érdemes tisztázni annak érdekében, hogy tisztuljon a kép a miértekkel kapcsolatban.

A legnagyobb alapvetés a már említett funkcionalitás, hiszen egy irodaház kifejezetten a gazdasági tevékenységhez igazodik. Megfelelő infrastruktúra, jó megközelíthetőség, elérhető szolgáltatóegységek, extra helyiségek a tárolás, esetleg műhelyek számára – jó esetben - ezek mind megtalálhatóak egy irodaházban. Az olyan kényelmi szolgáltatásokról nem is beszélve, mint a portaszolgálat, a karbantartói szolgáltatás stb.

Ezek lényege, hogy a bérlőknek semmi másra ne kelljen figyelnie, csak az üzlet gördülékeny lebonyolításra. Az irodaházak budapesti kínálata számos ilyen lehetőséget tartogat, használjuk tehát ki a lehetőséget és helyezzük székhelyünket egy európai nagyváros kiemelkedő komplexumába.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 08:57, csütörtök | PR

Varrd meg a legjobb szabadidőruhákat!

Veled is gyakran előfordul, hogy van egy elképzelésed arról, milyen holmikat szeretnél hordani, de nem találsz megfelelőt az üzletekben?

2020. November 25. 20:05, szerda | PR

Megéri tintasugaras nyomtatót vásárolni?

A lézernyomtatók már jó néhány éve betörtek a piacra, és sokan le is tették mellettük a voksukat, egyetlen egyszerű okból: nem kell állandóan patront venni hozzájuk.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.