Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 20. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Ismét Dabason táborozik az FC Barcelona labdarúgó-iskola

Ismét Dabason táborozik az FC Barcelona labdarúgó-iskola

Péntekig ismét Dabason rendezik az FC Barcelona hivatalos labdarúgó-iskolája, az FCBEscola egyik nyári táborát.

Az FC Dabas utánpótlás-vezetője, Kucsák István hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy 216 gyermek vesz részt a táborban, hozzájuk hat edző érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnőtt közreműködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vesznek részt.

"A tábor elsődleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi, ez kíséri az egész tábort" - fejtette ki Kucsák.

Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere és a helyi klub vezetősége az elmúlt három évben több alkalommal járt a katalán városban, hogy az FC Barcelonával hosszú távú szakmai együttműködést alakítsanak ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen tavaly kötöttek licencszerződést a nyári focitábor szervezésére.

"Dabassal egy kölcsönösen kedvező megállapodás jött létre" - szögezte le a katalán klub utánpótlás-koordinátora, Xavi García Uroz. Hangsúlyozta, mind a klub, mind a tábor világméretűvé nőtte ki magát. Hozzátette, nemcsak a technikai és taktikai képzésre fordítanak figyelmet, hanem olyan értékekre is, amelyeket olykor még a játéknál is fontosabbnak tartanak: alázat, erőfeszítés és csapatban gondolkodás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.