Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 14. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Ismét lesznek oltási akciónapok a kórházi oltópontokon

Ismét lesznek oltási akciónapok a kórházi oltópontokon

Ismét lesznek oltási akciónapok a kórházi oltópontokon. Ezen a héten nagycsütörtökön, a jövő héttől pedig péntekenként lehet regisztráció nélkül is beadatni a koronavírus elleni védőoltást.

A koronavirus.gov.hu szerdán azt közölte: az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért a kormány továbbra is folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét a kórházi oltópontokon. A húsvéti ünnepek előtt nagycsütörtökön 14 és 18 óra között lesz oltási akciónap.

Azt írták: a magas átoltottság és a járvány visszahúzódása miatt az "oltakozási kedv" jelenleg alacsony, ezért a kórházi oltópontok nyitvatartását ehhez igazítják. Változás, hogy a kórházi oltópontok kedden és péntekenként lesznek nyitva. Keddenként csak időpontfoglalással, péntekenként időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.

Az 5 és 11 év közötti gyermekeknek heti egy napot hirdetnek meg a kórházi oltópontok. Ezen korosztály beoltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál - ismertették.

Az oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani - emelték ki.

A húsvéti ünnepek után kedd délutánként 6 órás időtartamban, a kórházak által meghirdetett időpontokra lehet foglalni. Péntekenként időpontfoglalással, valamint reggel 7 és este 19 óra között időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.

Kiemelték, hogy az oltás továbbra is minden oltatlannak javasolt, a megerősítő oltás pedig azoknak, akik 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás a 12-17 éves korosztályban is felvehető.

A negyedik oltást az kérheti, aki elmúlt 18 éves és a harmadik oltása beadása óta már eltelt 4 hónap. Azok az oltatlanok, akik átestek a fertőzésen, a betegségből történt felgyógyulásuk után várakozási idő nélkül olthatók - írták a kormányzati portálon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.