Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2013. Október 25. 15:20, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros

Ismét listázott a Gault & Millau

Ismét listázott a Gault & Millau

A hazai szálláshelyek évről évre jobban szerepelnek a nemzetközi felmérések rangsorában, hiszen az év elején a Holidaycheck.de, és a TripAdvisor nemzetközi turisztikai portál is több itthoni szállodát a világ legjobbjai közé választott. Ilyen nemzetközi sikereket elsősorban a fővárosi szállodák értek el, mint a Four Seasons Hotel Gresham Palace vagy a Le Meridien Budapest, azonban egyetlen vidéki szállodaként a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa is az ország 25 legjobbja között kapott helyet.

A világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai kalauza a Gault & Millau 1961 óta jelenteti meg kiadványait. A Párizsból induló, és a vendéglátást kemény és szakszerű kritikákkal megreformáló magazin az egész világ konyhaművészetére és vendéglátóiparára nagy hatást gyakorolt.

A napokban – második alkalommal – jelent meg a Gault & Millau, magyar vendéglátást értékelő kalauza, mely három fő fejezetből áll: szállodák, éttermek és borászatok. Az 518 szálloda tesztjeit, és leírásait különböző szempontok szerint csoportosítva tekinthetjük meg. A pontozás ugyan szakmailag a Michelin Guide értékeléséhez hasonló, számszerűen a francia iskolai osztályzást követve 1-20 pontig terjedő skálán történik, melyen a 20 pont az elméleti tökéletességet jelképezi. Az ismert turisztikai portálokon azonban az értékeléseket a beérkezett szavazatok alapján állítják össze, míg a Gault & Millau független, anonim értékelők benyomásai alapján pontoz. Az értékelésnél semmilyen stílust nem részesítenek előnyben, legyen akár klasszikus, akár modern.

A készítők külön rangsorolták a fővárosi, kelet- és nyugat- magyarországi, valamint wellness szállodákat.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace***** lett az első a budapesti szállodák közül, míg a keleti országrész legjobbjai között a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** végzett az élen, mely egy másik kategóriában a Wellness hotelek között második helyezést ért el. Itt a Spirit Hotel Thermal Spa***** lett az idei győztes. Ugyanezen tízes lista szereplője a Mórahalmi Hotel Colosseum**** amely a város termálfürdőjével együtt kínál speciális csomagokat a szállóvendégeinek.

Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****

A siker titka a minőségi szolgáltatás és vendégközpontú kiszolgálás – véli Kerek Péter, az Andrássy Rezidenciát és a Hotel Colosseumot is üzemeltető Accent Hotel Management marketing vezetője – az Andrássy Rezidencia a kiadvány első számában is sikert aratott és az újabb díj egyben megerősítést jelent, hogy nem szabad kompromisszumot kötni a színvonal rovására.

A szintén az Accent által menedzselt hévízi Lotus Therme Hotel & Spa ***** harmadik helye a Wellness Hotelek országos listáján valamint előkelő helyezése a nyugat-magyarországi hotelek sorában szintén visszaigazolás az üzemeltető számára. A dunántúli szállodák között ezúttal a Relais & Châteaux Hertelendy végzett a lista első helyén.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 18:02, vasárnap | Belföld

Egyre több migráns érkezik

Egyre több migráns érkezik, akik folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak Európába - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat este az M1 csatornán.

2020. Január 19. 15:00, vasárnap | Belföld

Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybe vevők száma is egyre jobban nő.

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.