Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2020. Február 13. 13:32, csütörtök | Helyi

Ismét találkozhatott a zenekar közönségével

Ismét találkozhatott a zenekar közönségével

„Dupla tempó” címmel emlékezetes, kiváló hangulatú, telt házas koncertet adott a Tamási Koncert-Fúvószenekar és a Sásd Városi Koncertfúvós Zenekar január 25-én a művelődési központban.

Hagyománnyá vált már, hogy januárban a fúvósok újévi koncerttel köszöntik közönségüket, és bíznak benne, hogy ez a jó szokás hosszú időre meghonosodik, és évről-évre találkozik a zenekar és közönsége az év első hónapjában. - A mostani koncert egyben "főpróba" is a tamási fúvószenekar számára, a február közepén Prágában megrendezésre kerülő nemzetközi fúvószenekari fesztiválon, és egyben minősítő versenyen történő megmérettetésükhöz – osztotta meg velünk a Tamási Fúvós Egylet elnöke, Szaváriné dr. Bakonyi Lídia. - A mostani dupla koncert még színesebbé tette az estét, hiszen a két zenekar régre visszanyúló, jó kapcsolatot, barátságot ápol, számos alkalommal találkoztak, zenéltek együtt, több alkalommal léptek fel közösen, ahogy most is. A koncert első felében a tamásiak, második felében a sásdiak műsorát hallgathattuk meg, hogy aztán a végén egy közös örömzenével záruljon az este.
Este a gimnázium aulájában, batyus bálban ünnepelhették meg a zenészek a koncert sikerét, ahol a Wery-Take zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 09:02, kedd | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a balesetben

Nem adott elsőbbséget a védett úton szabályosan közlekedő segédmotoros kerékpárnak, és összeütköztek.

2020. December 01. 09:00, kedd | Helyi

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Ősszel és télen szinte naponta riasztják lakástüzekhez megyénk tűzoltóit. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de havonta két-három lakás is lakhatatlanná válik tűz miatt.

2020. November 30. 11:09, hétfő | Helyi

Megkezdődött a madáretetési szezon

Tolna megyében a cinegék, közülük a barát-, a kék-, a széncinegék állandó telelőink, de etetőre jár még a fenyvescinege, a tengelicek, a zöldike, vagy a meggyvágó is.

2020. November 27. 09:11, péntek | Helyi

Összefogott apa és fia, együtt félemlítették meg az asszonyt

Egy szóváltást követően a 44 éves tamási férfi 17 éves fiuk segítségével megkötözte feleségét azért, hogy az asszonyban félelmet keltsen.