Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Iszapügyben perelhet az állam

Iszapügyben perelhet az állam

A nyomozó hatóság a napokban a Mal Zrt. vezérigazgatója elé tárta azokat a szakvéleményeket, amelyek a vörösiszap-katasztrófa ügyében készültek – tudta meg a Magyar Nemzet.

A bűnüggyel párhuzamosan a bíróság szeptemberben folytatja az alumíniumcég ellen indított kártérítési perek tárgyalását. Felperes lehet a magyar állam is: az igazságügyi tárca megkezdte az erről szóló kormánydöntés előkészítését.

 

A tavaly október 4-i vörösiszap-katasztrófa bűnügyében eddig hat szakvélemény készült, a legutóbbit az elmúlt napokban ismertette Bakonyi Zoltán gyanúsítottal – a Mal Zrt. akkori és jelenlegi vezérigazgatójával – a nyomozó hatóság. Bánáti János védő megítélése szerint Bakonyit nem terheli büntetőjogi felelősség a tragikus eseményért. Elmondta: az igazságügyi szakértők okfejtései mindinkább megerősítik azt az álláspontját, hogy a cég első számú vezetője gondatlanságból sem idézte elő a foglalkozás körében elkövetett halált okozó tömegszerencsétlenség bűncselekményét – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat. (da)

Címkék: vörösiszap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott